Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Bavariei a aprobat un proiect de lege privind interzicerea vălului islamic integral

ciocanel judecator

Guvernul landului german Bavaria (sud-est) a aprobat marţi un proiect de lege ce interzice portul vălului islamic integral (burqa) în anumite situaţii şi spaţii publice, relatează DPA. 'Acoperirea feţei va fi interzisă în serviciul civil, în universităţi, şcoli, grădiniţe, în domeniile siguranţei şi ordinii generale publice şi la alegeri', a anunţat guvernul bavarez, la încheierea unei şedinţe de cabinet.

Situat la graniţa germană cu Austria şi Republica Cehă, landul Bavaria a fost primul punct de intrare pentru sute de mii de migranţi şi refugiaţi care au ajuns în Germania, în 2015. Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii cancelarului german Angela Merkel privind refugiaţii, pe fondul afluxului din 2015 care a alimentat preocupările germanilor în legătură cu securitatea internă şi integrarea migranţilor în cultura germană, conform Agerpres.

Potrivit ministrului de interne bavarez Joachim Herrmann, o femeie musulmană care îşi acoperă faţa acţionează contrar culturii germane de comunicare. 'Comunicarea nu are loc numai prin vorbire, ci de asemenea prin priviri, expresii şi gesturi', a afirmat Herrmann. 'Aceasta formează baza relaţiilor noastre interpersonale şi fundamentul societăţii noastre şi al ordinii libere şi democratice', a mai spus oficialul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.