Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic a făcut ANUNŢUL: 'factura pentru Brexit', înaintată până la Consiliul European din decembrie

brexit, bani

Marea Britanie îşi va înainta propunerile pentru rezolvarea obligaţiilor sale financiare faţă de Uniunea Europeană până la Consiliul European din decembrie, a declarat duminică ministrul de finanţe Philip Hammond, scrie AGREPRES, citând Reuters.

Citeşte şi: Prima REACŢIE din PSD după acuzaţiile lui Ponta. 'Ce face Ponta e o TURNĂTORIE...'

Liderii UE i-au transmis vineri premierului britanic Theresa May că mai este mult de muncă pentru a debloca negocierile privind Brexit-ul, blocul comunitar reamintind de termenul limită, stabilit pentru începutul lui decembrie, până la care şefa guvernului de la Londra trebuie să facă propuneri privind factura ieşirii din UE. 

"Vom înainte propunerile noastre Uniunii Europene la timp pentru Consiliu", a spus Hammond la postul de televiziune BBC. 

Vineri, Theresa May s-a întâlnit cu liderii europeni cu ocazia unui summit al UE pe teme sociale la Göteborg, în Suedia, în încercarea de a debloca discuţiile privind suma pe care ar trebui să o plătească Marea Britanie la ieşirea din blocul comunitar, care ar trebui să se producă peste 16 luni.

Citeşte şi: Ponta aruncă BOMBA: Susţine ÎNLOCUIREA lui Dragnea de la Camera Deputaţilor. 'Are un BLAT pentru blocarea legilor...'

Ea a semnalat din nou că va spori oferta iniţială, estimată la 20 de miliarde de euro, aproximativ o treime din cât solicită Bruxellesul. 

În acelaşi interviu pentru BBC, Philip Hammond a mai declarat că guvernul britanic se află într-un moment de cotitură, după un an dificil, Londra fiind aproape de punctul în care poate reduce datoria publică. 

"Cred că ne aflăm într-un fel de punct de cotitură. Am avut un an dificil", a spus Hammond, adăugând că Marea Britanie este acum "pe punctul de a face progrese semnificative" în negocierile privind Brexit-ul şi că inflaţia ar urma să scadă, după o creştere rapidă.

Citeşte şi: Ponta declanşează RĂZBOIUL după audierea sa la DNA. Mesaj DUR pentru Dragnea: 'Dacă nu e TICĂLOS, să ne ceară SCUZE...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.