Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic, adus în faţa instanţei pentru calificarea unui musulman drept extremist

ciocanel judecator

Procesul intentat contra guvernului britanic pentru calificarea unui bărbat musulman drept 'extremist care promovează ura' a început marţi la un tribunal din Londra, informează DPA. Dr. Salman Butt, editor la blogul islam21c.com, a lansat în luna august o acţiune în instanţă contra guvernului britanic după ce a fost numit lider extremist non-violent într-un comunicat de presă al executivului de la Londra.

În cadrul strategiei 'Prevent', de combatere a extremismului, guvernul fostului premier britanic David Cameron a elaborat o serie de principii pe care universităţile ar trebui să le aplice pentru a proteja studenţii de 'influenţa otrăvitoare şi nocivă a ideilor extremiste'. Butt a fost dat exemplu ca unul dintre cei şase vorbitori care la evenimente din mediul academic londonez 'şi-a exprimat on-the-record opinii contrare valorilor britanice'.

Avocata Saimo Chahal, care îl reprezintă pe Salman Butt, susţine includerea principiilor respective în comunicatul de presă a fost ilegală întrucât s-a încălcat dreptul la liberă exprimare. Ea a adăugat că informaţiile strânse despre Butt încalcă legislaţia privind protecţia datelor şi a explicat că procedura guvernamentală de identificare a persoanelor drept extremiste este una defectuoasă. Chahal a subliniat că numirea clientului său drept 'extremist' este incorectă şi inacceptabilă, conform Agerpres. ''Opinia guvernului conform căreia există o scară rulantă care începe cu conservatorismul religios şi se încheie cu extremismul violent nu este dovedită'', a afirmat avocata lui Salman Butt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.