Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic îşi va prezenta strategia de negociere a Brexitului

pixabay.com
brexit

Guvernul britanic va publica o declaraţie privind strategia sa negociere a Brexitului înaintea iniţierii formale a procesului ieşirii din Uniunea Europeană, a declarat miercuri ministrul britanic pentru afaceri europene David Lidington, citat de agenţia Reuters. Parlamentari, în special laburişti, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri cer insistent premierului Theresa May să prezinte un plan privind modul în care intenţionează să abordeze negocierile cu blocul comunitar înaintea activării articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează oficial procesul ieşirii din Uniunea Europeană.

Executivul a refuzat până în prezent prezentarea unui asemenea plan, motivând că dacă ar da curs acestei solicitări îşi va slăbi poziţia la negocierile privind condiţiile ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar. În cele din urmă, executivul condus de Theresa May a acceptat marţi să prezinte legislativului un plan privind Brexitul, dar a cerut în schimb parlamentarilor să respecte votul dat de cetăţeni la referendumul din 23 iunie şi decizia ei de a activa articolul 50 până în luna martie. Legislativul de la Londra dezbate miercuri o moţiune pe tema susţinerii calendarului propus de premierul Theresa May, respectiv iniţierea până în martie a negocierilor pentru ieşirea din UE. Ministrul David Lidington a confirmat la începutul dezbaterii că, înaintea activării acestui articol, executivul va publica o declaraţie cu privire la obiectivele şi strategia de negociere, conform Agerpres.

'Votul din această seară va fi prima oportunitate pentru membrii acestei Camere de a decide dacă sprijină sau nu calendarul guvernului privind activarea articolului 50 până la sfârşitul lunii martie 2017', a spus acest responsabil. Dar el a ţinut să adauge că, în opinia sa, oricine va vota împotriva acestei moţiuni va încerca de fapt să împiedice 'în cel mai nedemocratic mod' aplicarea verdictului referendumului din 23 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.