Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic prezintă scuze după ce a trimis 100 de scrisori în care ameninţa cetăţeni UE cu expulzarea

alegeri marea britanie

Guvernul britanic a prezentat miercuri scuze după ce a trimis în jur de 100 de scrisori prin care informa cetăţeni ai Uniunii Europene că nu mai au drept de şedere în Marea Britanie, ţară pe care trebuie să o părăsească în termen de o lună, în caz contrar urmând a fi expulzaţi în baza legii imigraţiei, a indicat Ministerul de Interne (Home Office), transmit Reuters şi DPA. Greşeala, stânjenitoare pentru guvernul britanic în contextul discuţiilor cu UE privind drepturile post-Brexit ale cetăţenilor europeni în Marea Britanie, a ieşit la iveală după ce o finlandeză, Eva Johanna Holmberg, profesor de istorie asociat la Queen Mary University din Londra şi căsătorită cu un britanic, a făcut publice pe Twitter detaliile scrisorii primite.

'Home Office vrea să expulzeze un profesor finlandez căsătorit cu un britanic şi care plăteşte taxe în Marea Britanie, adică pe mine', a scris Holmberg. O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne de la Londra a prezentat scuze persoanelor care au primit astfel de scrisori, precizând că este investigat cum anume s-a produs această greşeală. 'Un număr limitat de scrisori au fost emise din greşeală, iar noi am verificat de urgenţă de ce s-a întâmplat acest lucru. În prezent îi contactăm pe toţi cei care au primit o astfel de scrisoare pentru a lămuri faptul că o pot ignora', a precizat purtătoare de cuvânt. 'Spunem absolut clar că drepturile cetăţenilor UE care trăiesc în Marea Britanie rămân neschimbate', a insistat ea.

Deşi Marea Britanie a promis un acord generos post-Brexit pentru cetăţenii UE de pe teritoriul său, nu există deocamdată o înţelegere cu privire la modul în care vor fi protejate drepturile acestora, conform Agerpres. Subiectul este unul din cele trei pe care UE vrea să le soluţioneze înainte de începerea discuţiilor cu privire la relaţiile viitoare ale blocului comunitar cu Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.