Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic şi-a schiţat planurile de scoatere a Marii Britanii de sub jurisdicţia CJUE după Brexit

brexit, bani

Marea Britanie va aborda în mod constructiv discuţiile cu Uniunea Europeană privind rolul Curţii de Justiţie a UE (CJUE) după Brexit, dar drepturile cetăţenilor în Marea Britanie vor cădea sub jurisdicţia instanţelor din această ţară, relevă un document publicat miercuri de guvernul de la Londra, informează agenţia Reuters. În acest document referitor la soluţionarea diferendelor, executivul britanic reafirmă că odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, care are urma să devină efectivă în martie 2019, această ţară nu se va mai supune 'jurisdicţiei directe' a CJUE.

Cât despre drepturile cetăţenilor - chestiune despre care UE consideră că trebuie să fie de competenţa CJUE - executivul britanic notează: 'Aceste drepturi şi obligaţii vor fi sub jurisdicţia tribunalelor britanice şi a Curţii Supreme a Marii Britanii'.

În ceea ce priveşte soluţionarea disputelor - în speţe legate de chestiuni economice şi comerciale -, guvernul condus de Theresa May face referire la mai multe 'modele existente' şi în care CJUE nu va avea întâietate, cum ar fi constituirea unui comitet mixt compus din reprezentanţi ai ambelor părţi, comisii de arbitraj sau adoptarea unei clauze de monitorizare şi raportare, conform Agerpres. Guvernul de la Londra notează că doreşte să ajungă la un acord cu UE în problema soluţionării disputelor, dar fără să grăbească încheierea acestei înţelegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.