Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloş salută intenţia Pentagonului care a suplimentat bugetul pentru Europa

pentagon

Purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Suciu a declarat miercuri că Executivul de la Bucureşti salută intenţia SUA de a finanţa suplimentar prezenţa americană în Europa.

"Şi în urma mini summitului NATO de anul trecut şi cu ocazia lansării scutului de la Deveselu, România a subliniat necesitatea unei asemenea decizii şi evident nu face altceva decât să salute această decizie cerută şi subliniată de atâtea ori ca necesitate importantă de securitate pentru ţara noastră. Deci este un acord şi un salut. Ea vine pe baza unei strategii de apărare pe care România a mizat deja şi a unor solicitări explicite făcute de-a lungul timpului", a spus Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. Pentagonul prevede creşterea de patru ori, până la 3,4 miliarde de dolari, a bugetului său de cheltuieli pentru Europa în faţa 'agresiunii ruse' în 2017, a anunţat marţi ministrul american al apărării, Ashton Carter.

Potrivit AFP, proiectul de buget al Pentagonului pentru 2017 prevede finanţări suplimentare pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic, noi mini-drone şi întărirea prezenţei americane în Europa de Est, în special în Estonia şi România, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.