Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă o lovitură de impact: schimbare MAJORĂ pe piața închirierilor imobiliare

romaniatv.net
guvern ciolos

Guvernul îşi propune ca prin Strategia Naţională a Locuirii să creeze premisele pentru asigurarea unei pieţe funcţionale şi transparente a închirierii locuinţelor, spune vicepremierul Vasile Dîncu.

Citește și: Victorie FABULOASĂ pentru Simona Halep, la Cincinnati

Citește și;: Băsescu a ales să fie Garantat Vanghelie. Ultima 'achizitie' a PMP/ SURSE

Citește și: Denunțuri EXPLOZIVE la DNA, care îl înfundă pe Tăriceanu

Citește și: Un mare artist român a murit: Melodia care l-a făcut celebru și pe care o știu toți / VIDEO


Potrivit acestuia, Strategia Naţională a Locuirii este unul dintre proiectele majore lansate în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

"Prin această strategie, Guvernul României îşi propune să creeze premisele în vederea asigurării unei pieţe funcţionale şi transparente a închirierii locuinţelor. Cum se poate face acest lucru: prin oferirea de subvenţii/vouchere pentru închirierea de locuinţe pe piaţă sau utilizarea instrumentelor precum parteneriatele public-private pentru construcţia de locuinţe sociale", a scris Dîncu, vineri, pe Facebook. 

Dîncu a mai afirmat că este necesară o piaţă funcţionale de locuinţe, care să implice atât sectorul public, cât şi pe cel privat. 

"Ne dorim să avem în România o piaţă funcţională de locuinţe care implică atât sectorul public, cât şi pe cel privat, în care sectorul public joacă un rol esenţial în furnizarea de sprijin direct în sectorul locuinţelor pentru grupurile cele mai sărace şi mai vulnerabile, intervine în mod activ pe acele teme şi sectoare specifice care se confruntă cu disfuncţionalitate de piaţă sau cu externalităţi negative şi creează stimulente în vederea unor schimbări de comportament şi a valorificării investiţiilor private în direcţia locuinţelor accesibile prin soluţii de piaţă 'asistate', iar sectorul privat adaptează soluţiile la nevoile în materie de locuinţe ale grupurilor sociale cu venituri medii şi mari", a spus Dîncu. 

Acesta a precizat că Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire şi Fundaţia Desire Cluj sunt două dintre organizaţiile care contribuie cu propuneri la Strategia Naţională a Locuirii. 

"Proiectul de Hotarâre de Guvern lansat în dezbatere publică poate fi consultat pe site-ul MDRAP, toate organizaţiile sau toţi cei interesaţi pot transmite propuneri până la finele acestei luni", a mai afirmat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.