Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Sofia ÎNĂSPREŞTE condiţiile de acordare a cetăţeniei bulgare

Ministerul Justiţiei din Bulgaria elaborează noi reguli care, în cazul aprobării lor, vor înăspri condiţiile necesare obţinerii cetăţeniei bulgare de către solicitanţii cu descendenţă bulgară, relatează luni novinite.com, conform agerpres.

Conform amendamentelor propuse, un candidat la naturalizare în Bulgaria va trebui să specifice data exactă care atestă originea bulgară a solicitantului.

Malaezia răspunde EXTREM şi BLOCHEAZĂ plecarea nord-coreenilor din ţară

Un certificat în acest sens va fi emis de Agenţia de stat pentru bulgarii de peste hotare.

De asemenea, vor fi necesare şi alte documente adiţionale pentru a demonstra că o persoană are o rudă de origine bulgară.

Modificările, care actualizează normele actuale ce datează din 1999, sunt motivate de faptul că mulţi solicitanţi care doresc să obţină cetăţenia bulgară nu prezintă dovada necesară a originii lor bulgare, potrivit cotidianului Sega.

În plus, solicitantul va trebui să participe la un interviu şi să răspundă la toate întrebările formulate. Dacă cel puţin una dintre aceste două condiţii nu este îndeplinită, atunci cererea sa nu va fi procesată.

Cerinţele pentru obţinerea cetăţeniei bulgare s-au înăsprit în ultimii ani. Ultima schimbare, operată în urmă cu doi ani, a vizat reducerea solicitanţilor ce provin din Balcanii Occidentali, care încercau să obţină cetăţenia bulgară pentru a călători liber în restul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.