Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, decizie controversată în miezul scandalului 'Dragnea și fermele de porci'

guv.ro
guvernul grindeanu

Guvernul a avizat favorabil, cu observații, proiectul de Lege pentru aprobarea "Programului carne de porc din fermele românești", inițiată de senatorul PSD Doina Silistru, împreună cu un grup de parlamentari PSD, ALDE, a declarat, miercuri, Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dragnea, ULTIMATUM pentru Tăriceanu și Constantin: 'Nu este confortabil' - VIDEO

Aceasta a precizat că observațiile sunt de ordin tehnic, nu pe fondul propunerii legislative. Parlamentarii PSD au depus în urmă cu o luna, la Senat, acest proiect de lege prin care se acordă ajutoare de stat fermelor de porci, unul dintre beneficiari putând fi chiar fiul liderului PSD, Liviu Dragnea.

Alina Petrescu a mai spus că acest program este strict motivat de studiile legate de carnea de porc și tomate, produse care ar avea cea mai mare nevoie de sprijin de la stat în 2017. "Aici stăm cel mai prost", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. "Dacă anul viitor se schimbă cifrele, se vor schimba și produsele", a mai spus Alina Petrescu.

Programul prevede că se acordă ajutor de stat sub formă unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifica în abatoare autorizate.

Hotnews.ro a dezvăluit cu câteva zile în urmă cum a ajuns în 2014 o fermă de porci de la Teldrum, firmă apropiată de șeful PSD, la fiul lui Liviu Dragnea, printr-un intermediar, pentru modica sumă de 500 de lei. Doi ani mai târziu, în campania electorală, liderul PSD a promis creșterea subvenției la porci.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.