Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul declară RĂZBOI evaziunii: Ce vor fi obligate să facă TOATE companiile de la 1 septembrie

evz.ro
antreprenor

Companiile care activează în România vor trebui să creeze, de la 1 septembrie, un cont separat pentru TVA, intitulat „Split VAT”, cu ajutorul căruia statul român urmărește reducerea evaziunii pe acest tip de taxare, a declarat, vineri, într-o conferință de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Noul ministru al IMM-urilor spune că măsura, inclusă în programul de guvernare aprobat joi de Parlament, vizează reducerea evaziunii fiscale, în condițiile în care statul colectează TVA în proporție de 73-74%.

Adrian Năstase, reacție VIOLENTĂ: 'Vreau să vă dau un exemplu de manipulare perversă'

„Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteți plătitori de TVA, statul român dorește să reducă evaziunea pe TVA și, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 și 20 de miliarde de lei ca și impact. Dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi Split VAT. Veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat”, a explicat Laufer, potrivit Digi24.

Potrivit acestuia, un astfel de mecanism ar fi aplicat și în alte țări, urmând să fie introdus și în Marea Britanie.

Modificările la mecanismul de colectare a TVA, split payment, au fost introduse în programul de guvernare al Cabinetului Tudose, cu termen de aplicare 1 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.