Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul demarează represaliile împotriva angajaţilor nemulţumiţi de salarii (DOCUMENT)

apia

Guvernul Tudose, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, recurge la represalii împotriva angajaţilor APIA care au decis să protesteze faţă de legea salarizării.

Într-o adresă trimisă către toate centrele judeţene, directorul general al APIA solicită numele tuturor angajaţilor care au întrerupt lucrul, modalitate de întrerupere a programului şi felul în care a fost afectată activitarea instituţiilor.

"Având în vedere apariţia în mass-media românească a unor informaţii cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00-12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele:

- lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus;

- modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului;

- dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea şi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat", se arată în documentul semnat de directorul general Adrian Pintea.

Vezi şi: Răzmeriță împotriva Ralucăi Turcan în PNL: Apropierea de Ponta, 'ușor caraghioasă'

***

Protestele demarate, joi, de angajații din teritoriu ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au continuat și vineri, urmând acțiuni similare luni și marți, iar miercuri un miting la București, potrivit președintelui Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, citat de Agerpres.

Câteva zeci de angajați APIA Olt au protestat vineri, la Slatina, întrerupând lucru pentru aproximativ două ore și coborând în fața instituției purtând afișe cu mesajele: "Salarii de bază egale pentru muncă cu valoare egală"; "Muncă similară, salarii similare"; "Domnule ministru, acum știți de nemulțumirile noastre!"; "Urmare a aplicării Legii nr. 153/2017, ne scad salariile"; "De ce ne-ați mințit, domnule ministru — Daea?".

Octavian Matescu a precizat că, vineri, au avut loc proteste la APIA în majoritatea județelor din țară, conform informațiilor pe care i le-au transmis sindicaliștii din teritoriu.

"Colegii din țară mi-au transmis că nu cedează până nu se rezolvă problema salarizării. În majoritatea județelor au avut loc proteste și astăzi (vineri-n.r.) și vom continua să protestăm și luni și marți, în teritoriu, iar miercuri vom avea un miting la București", a spus Mateescu.

Protestarii solicită alinierea grilei de salarizare a personalului din centrele județene și locale la cea din aparatul central al instituției.

Angajații APIA din teritoriu sunt nemulțumiți din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018, potrivit liderului sindical.

Joi după-amiaza, la sediul APIA Olt, a fost prezent și ministrul Agriculturii, Petre Daea, care i-a îndemnat pe angajați să lucreze, susținând că nu vor scădea salariile anul viitor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.