Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din estul Libiei a cerut sprijin militar Rusiei pentru antrenarea trupelor sale

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Guvernul din estul Libiei, care se opune guvernului de uniune naţională (GNA) cu sediul la Tripoli şi recunoscut de comunitatea internaţională, a cerut ajutorul Rusiei pentru antrenarea trupelor, a anunţat un politician libian, în declaraţii publicate marţi de presa rusă, relatează DPA. Guvernul din estul Libiei a fost înfiinţat în 2014, când mai multe grupuri armate au decis să formeze o administraţie separată de cea din Tripoli, capitala Libiei.

'Mulţi dintre ofiţerii noştri au fost antrenaţi în Rusia, mulţi pot vorbi limba rusă şi ştiu cum să folosească echipamentul rus', a declarat Aguila Saleh Issa, preşedintele parlamentului de la Tobruk, din estul Libiei, citat de agenţia de ştiri rusă RIA Novosti. El a promis că armata guvernului său, condusă de puternicul şef militar Khalifa Haftar, vor cuceri instalaţii petroliere şi porturi controlate în prezent de conducerea de la Tripoli.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării din Rusia a negat informaţiile potrivit cărora ar fi trimis trupe în oraşul egiptean Sidi Barrani, la graniţa cu Libia, ca parte a unui presupus efort de a sprijini guvernul din estul ţării. 'Nu există unităţi speciale ruseşti în Sidi Barrani', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, citat de agenţia TASS. Situaţia politică, securitară şi economică a Libiei este una de haos după înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în urma unei revolte populare care a izbucnit în 17 februarie 2011, conform Agerpres.

Libia este divizată între două autorităţi politice care îşi dispută puterea: guvernul de uniune naţională (GNA) cu sediul la Tripoli, condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de comunitatea internaţională, şi guvernul ce controlează estul libian, cu sediul la Al-Bayda şi care îl susţine pe mareşalul Khalifa Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.