Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul elveţian şi-a prezentat planul pentru limitarea imigraţiei după 2017

elvetia

Guvernul elveţian şi-a prezentat vineri planul pentru a limita imigraţia în masă începând cu data de 9 februarie 2017, conform rezultatului unui referendum care a schimbat în urmă cu doi ani relaţiile Elveţiei cu Uniunea Europeană, principalul său partener, relatează AFP.

Concret, guvernul propune stabilirea în fiecare an a unui număr maxim de cetăţeni UE care pot veni să trăiască şi să lucreze în Elveţia. Este vorba, în acest caz, despre o clauză de salvgardare unilaterală, care poate fi aplicată doar de Elveţia. Dacă acest număr este depăşit, guvernul va stabili cote obligatorii, care se vor referi şi la frontiere. 'UE nu doreşte această soluţie de clauză unilaterală, însă ea trebuie să înţeleagă că suntem obligaţi' să respectăm dorinţa poporului elveţian şi să o punem în aplicare, a declarat ministrul elveţian de interne Simonetta Sommaruga, responsabilă cu acest dosar, în cadrul unei conferinţe de presă la Berna.

Conform oficialului elveţian, după votul din 9 februarie 2014, 'timp de un an, nu a existat niciun contact cu UE'. De fapt, UE a considerat rezultatului referendumului un afront inacceptabil din partea Elveţiei, care a încălcat, în opinia sa, acordurile de liberă circulaţie intrate în vigoare la începutul anului 2000 şi care au permis zecilor de mii de europeni să se stabilească în Elveţia fără constrângere. Apoi, în februarie 2015, Elveţia a început să renegocieze cu UE, însă până în prezent nu s-a obţinut niciun rezultat tangibil, după '10 runde de negocieri', potrivit ministrului elveţian. Dacă totul decurge conform calendarului stabilit, cotele ar putea intra în vigoare în 2019, a precizat Sommaruga. Proiectul prezentat vineri de guvernul elveţian urmează să fie supus votului în Parlament, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.