Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german a aprobat vânzarea controversată a trei submarine ThyssenKrupp către Israel

germania

Guvernul german a aprobat vânzarea a trei submarine ThyssenKrupp către Israel, urmând să furnizeze asistenţă financiară pentru această achiziţie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al executivului federal, Stefan Seibert, în conferinţa de presă regulată, transmite Reuters.

Un memorandum de înţelegere interguvernamental cu privire la contract va fi semnat în cursul zilei de luni, a precizat Seibert. Tranzacţia, a cărei valoare este estimată la 1,5 miliarde de euro, fusese suspendată de către guvernul german în urma anchetei desfăşurate în Israel cu privire la acuzaţiile de corupţie care i-au vizat pe reprezentantul concernului german ThyssenKrupp în Israel, Miki Ganor, şi pe câţiva apropiaţi ai premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Semnele de întrebare au apărut după ce s-a aflat că avocatul personal al lui Netanyahu, David Shimron, a reprezentat şi interesele filialei locale a ThyssenKrupp, cu care executivul a semnat un contract pentru construirea şi livrarea a trei submarine. 'Toate aspectele relevante' au fost analizate şi vânzarea submarinelor trebuie să meargă înainte dată fiind 'responsabilitatea istorică (a Germaniei) faţă de statul Israel', a declarat luni Stefan Seibert în conferinţa de presă, citat de DPA, conform Agerpres. Detaliile contractului sunt confidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.