Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Grindeanu dă cu o mână și ia cu două: Măsuri pentru creșterea veniturilor la buget

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Guvernul Grindeanu propune o serie de măsuri care să aducă mai mulți bani la buget pentru a acoperi creșterile de salarii și pensii. Executivul a adoptat o serie de măsuri pentru a creşte veniturile la buget, dar şi pentru a reduce cheltuielile, astfel încât să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%.

Guvernanţii plănuiesc să umble la acciza pe ţigări, la indemnizaţia pentru creşterea copilului, la profiturile companiilor de stat, dar şi la contribuţiile datorate de angajatori, dar nu se ating, spre exemplu, de pensiile speciale.

Marine Le Pen, gest NEAȘTEPTAT: Cum a fost surprinsă după eșecul de la prezidențiale / VIDEO

Aceste măsuri fac parte din programul de convergenţă 2017-2020, aprobat vineri prin Memorandum, care, potrivit Guvernului, „confirmă menţinerea angajamentului de aderare la zona euro".

„Măsurile suplimentare vor asigura încadrarea deficitului ESA în pragul de 3% şi răspund solicitărilor reprezentanţilor Comisiei europene", arată Executivul. Guvernul a făcut publice doar câteva dintre măsurile asumate în cadrul programului de convergenţă, însă un document obţinut de profit.ro arată că ele sunt mult mai numeroase.

Traian Băsescu a RĂBUFNIT la România TV: Ce a putut spune despre alegerile din 2009

Introducerea obligației de plată de la 1 iunie 2017 a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru salariații cu timp parțial de muncă cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul salariului minim de 1.450 lei, majorarea accizei la țigarete cu 1% și o eventuală plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului sunt măsuri pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor bugetare.

Guvernul mai apreciază că, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale, ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii.

O altă măsură este reducerea cheltuielilor de funcționare a instituțiilor și autorităților publice cu 5-10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.