Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Grindeanu lansează piste false

Inquam Photos / George Calin
grindeanu inquam

Au trecut aproape 5 luni din acest an. Guvernul Grindeanu și-a consumat perioada de acomodare și ar fi trebuit ca la momentul actual să vorbim despre măsuri care să ducă la creștere economică, despre investiții, despre reforma din sănătate, educație, etc.

În realitate, de la începutul anului și până astăzi, guvernul Grindeanu s-a concentrat pe o singură reformă: cea din justiție. Dacă aceasta duce la consolidarea independenței justiției sau la șubrezirea ei, aceasta este o altă discuție.

Grindeanu, Dragnea & comp. au început să vadă deja la orizont creionarea efectelor negative ale propriilor măsuri populiste cu ajutorul cărora au câștigat alegerile. De aceea, au nevoie ca dezbaterea publică să se poarte pe oricare alt subiect mai puțin ceea ce ne interesează cu adevărat: actul de guvernare și efectele sale.

Din acest motiv vorbim astăzi despre fraudarea alegerilor din 2009. Dacă s-au fraudat sau nu alegerile, nu am de unde să știu. În schimb, ceea ce știu este că din 2009 și până astăzi, PSD s-a mai aflat la guvernare, a mai făcut parte din majoritatea parlamentară. De ce tocmai acum deschiderea acestei anchete? Și să nu-mi spuneți că dezvăluirile lui Andronic au fost cele care au stat la baza apariției acestei demisii.

Citiți și: Adevăratul obiectiv al comisiei lui Dragnea

Un alt lucru pe care îl mai face guvernul Grindeanu este să ajute la fabricarea de „alternative facts”. Prim-ministrul în persoană a vorbit zilele astea despre deficitul bugetar de peste 3% lăsat moștenire de Dacian Cioloș. Asta nu pentru că guvernul tehnocrat nu s-ar fi încadrat în limitele asumate, după cum o arată și datele oficiale Eurostat.

Chiar dacă Dacian Cioloș a răspuns acuzațiilor aduse de Grindeanu, ne putem da seama de aici de un nou pericol cu care actualul guvern încearcă să se descurce. Deși mulți dintre specialiști au avertizat în ultimele luni că măsurile populiste adoptate de PSD vor duce la creșterea deficitului bugetar peste pragul asumat de 3%, social-democrații au mers pe ideea că bani au existat și continuă să existe, însă până la ei nu a fost și voință pentru diferitele tipuri de creșteri.

În această perioadă, Grindeanu, prin acuzele aduse lui Ciolos, încearcă să ne spună că nu ar fi prea rău ca deficitul să depășească 3% pentru că același lucru s-a întâmplat și sub Cioloș, iar acest lucru nu s-a resimțit prea rău la nivelul societății. Toate acestea pentru a ne pregăti pentru rezultatul financiar al finalului de an, când s-ar putea ca guvernul să fie nevoit să ne comunice niște surprize neplăcute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.