Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul îi răspunde liderului PNL: Ce se va întâmpla cu cota unică de impozitare / VIDEO

analiza

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, duminică, la Digi 24, că în Guvern există o discuţie pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, măsură ce ar putea să se aplice din 2018. Cota unică de impozitare nu va fi însă modificată, a precizat vicepremierul la emisiunea „În fața ta”.

„Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv.”, a declarat Daniel Constantin.

Ordinea mondială se schimbă: Dominaţia SUA a ajuns la final. Avertisment pentru România

Întrebat dacă se ia în calcul de către Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus că există discuţii privind o posibilă impozitare progresivă.

„Aici ştiţi că este o discuţie, nu neapărat, dar există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare, cum să spun, în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv”, a continuat el.

Aceste discuţii ar urma să aibă loc în cursul anului 2017. Ulterior, întrebat din nou dacă se va renunţa la cota unică, vicepremierul a precizat că ea va rămâne, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

„Cota unică rămâne, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua în calcul”, a precizat vicepremierul.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a susținut vineri că declaraţiile făcute de premierul Sorin Grindeanu confirmă faptul că social-democraţii vor să elimine cota unică şi să introducă o impozitare bazată pe cote progresive.

„Declaraţia prim-ministrului Grindeanu confirmă planul PSD de a anula cota unică de impozitare şi de a introduce impozitarea progresivă, aşa cum Partidul Naţional Liberal a avertizat în ultimele săptămâni.Accentuez faptul că programul domnului Dragnea, cu promisiuni fără limită către toate categoriile sociale, este nesustenabil fără o creştere masivă a fiscalităţii, care va fi suportată de către antreprenori şi clasa de mijloc”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.