Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul introduce pe ascuns legea Big Brother, varianta ANAF

anaf

Guvernul a introdus o prevedere in noul Cod de procedura fiscala despre care nu s-a vorbit public. Aceasta prevedere ascunsa printre altele seamana cu o lege Big Brother in varianta ANAF.

Concret, prin proiectul noului Cod de procedura fiscala bancile, cazinourile, notarii, avocatii, agentii imobiliari vor fi obligati sa anunte zilnic ANAF, dupa caz, lista persoanelor si firmelor care deschid-inchid conturi, operatiunile in lei sau valuta sau tranzactii despre care "au luat cunostinta" cu ocazia derularii activitatii, de peste 5.000 euro.

Astfel, conform documentului consultat de Mediafax, institutiile de credit vor fi obligate sa comunice zilnic organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care deschid ori inchid conturi, cu datele de identificare ale persoanelor care detin dreptul de semnatura pentru conturile deschise la acestea, lista persoanelor care inchiriaza casete de valori, precum si operatiunile in lei sau in valuta a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro, indiferent daca tranzactia este efectuata prin una sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele.

De asemenea, bancile vor fi obligate sa anunte zilnic Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si despre transferurile externe in si din conturi pentru sume a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.