Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lansează programul "Primul loc de muncă"

angajati

Un nou program naţional va fi lansat de luna viitoare. Acesta se numeşte "Primul loc de muncă" şi se adresează celor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a spus că persoanele interesate vor putea fi angajate în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească, dispuse să externalizeze unele servicii.

"Pe de-o parte, creăm o posibilitate ca tinerii studenţi sau elevi să lucreze, practic, în administraţia publică centrală sau locală, acolo unde este nevoie de resursă umană pregătită şi îi plătim pentru acest lucru. Pe de altă parte, putem soluţiona locuri de muncă pentru cei care fie au absolvit o facultate sau un liceu, cu sau fără diplomă de absolvire, pentru ca uşor-uşor ei să-şi găsească aşa cum îşi doresc cu toţii, acea activitate de zi cu zi", a declarat Eugen Teodorovici la Radio România Actualităţi.

Referindu-se la absorbţia fondurilor europene, ministrul a precizat că acest segment se confruntă cu două probleme: utilizarea parţială a sumelor alocate şi folosirea lor pentru proiecte care, uneori, nu au un impact real asupra economiei. Este motivul pentru care Eugen Teodorovici a explicat că îşi doreşte o simplificare a întregului sistem şi ceea ce a numit "o curăţare" a administraţiei publice locale şi centrale de orice suspiciune, printr-un pachet de măsuri la care se va lucra de luna viitoare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.