Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Cioloş a reacţionat după înţelegerea dintre englezi şi CE: 'Să nu afecteze'

enational.ro
dacian ciolos

Reacţie imediată a guvernului Dacian Cioloş după acordul negociat între Consiliul European şi premierul britanic, David Cameron.

Guvernul de la București atrage atenția că prevederile legate de beneficiile sociale nu trebuie să afecteze libertățile fundamentale înscrise în Tratatele Uniunii. Guvernul consideră, cu titlu preliminar, că unele dintre propunerile din proiectul de acord sunt convergente, pe ansamblu, cu poziţia de principiu a României. Acestea se referă în special la soluţiile privind consolidarea pieţei unice şi creşterea competitivităţii economiei europene, formularea deciziilor privind guvernanţa economică, efectul favorabil al pieţei digitale unice asupra competitivităţii europene, necesitatea unei mai bune reglementări la nivelul UE, în scopul asigurării unui cadru legislativ clar şi predictibil. În acelaşi timp, Palatul Victoria precizează că propunerile în ce privește beneficiile sociale nu trebuie să creeze situaţii de discriminare la adresa cetăţenilor europeni, care contravin acquis-ului european.

Citeşte şi: Stratfor: România se unește cu Moldova, Rusia se va destrăma

Guvernul român precizează că în această perioadă se află în dialog cu partenerii din statele membre şi de la Bruxelles pentru a pregăti poziţia României, în perspectiva reuniunii Consiliului European din 18-19 februarie. ”Credem că locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană şi, din această perspectivă suntem deschişi unor soluţii care să răspundă preocupărilor părţii britanice, dar care să nu afecteze drepturile şi libertăţile fundamentale ale Uniunii”, se spune în răspunsul guvernului de la București.

Citeşte şi: Ion Cristoiu: 'Binomul SRI-DNA mai are o singură posibilitate: Să-l aresteze pe Gabriel Oprea'

Executivul a mai precizat că analizează în acest moment toate implicaţiile juridice şi instituţionale care ar putea decurge din proiectul de acord și precizează că la unele propuneri este necesară o mai bună clarificare pe fond. Proiectul de acord, negociat de președintele Consiliului European și de premierul britanic, urmează a fi supus aprobării șefilor de state și de guverne, în cadrul summitului din 18-19 februarie. Acordul prevede o așa-numită ”frână de urgență”, care ar putea permite limitarea ajutoarelor sociale pentru muncitorii imigranți proveniți din Europa care vin în Marea Britanie, anunţă rfi.

Citeşte şi: Dezvăluiri șocante ale serviciilor secrete germane: Teroriştii ISIS sunt între refugiați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.