Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Dacian Cioloş, în pericol: Sindicaliştii ameninţă cu proteste de amploare

dacian ciolos rra

Guvernul lui Dacian Cioloş trece prin clipe extrem de grele. A reuşit să-i mulţumească pe cei din sănătate cu mărirea salariilor, dar şi i-a pus în cap ce cei din învăţământ care ameninţă cu proteste de amploare.

"Educaţia a fost abandonată în acest moment. Vom informa liderii şi oamenii decid ce facem. Nu pot să pronunţ cuvântul grevă. E prea mult acest deranj, e infimă suma de 2%. Guvernul vrea performanţă, dar e prea puţin. Nu a fost nicio negociere. Ne-au prezentat trei soluţii şi atât", spun sindicaliştii.

Citeşte şi: Asta e metoda prin care hackerii îți pot distruge telefoanele: Ce poți face

Sindicaliştii sunt extrem de nemulţumiţi după întâlnirea avută cu ministrul Muncii. Profesorii sunt supăraţi pentru că nu au fost chemaţi la negocieri ci pentru că au fost puşi în faţa faptului împlinit. "Nicio creştere. Nicio îmbunătăţire. Suntem total nemulţumiţi. Nu mă aşteptam să fim trataţi atât de rău. Nu mai putem discuta cu domnul ministru. Credeam că e mai raţional. A spus că e rândul sănătăţii şi că noi să mai aşteptăm. Pentru educaţie este zero", a tunat Anton Hadăr la ieşirea de la minister.

Citeşte şi: Rusia a pus totul la cale: DEZVĂLUIRI din sistemul secret prin care Rusia voia să cucerească lumea

Nici Marius Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret nu era mai fericit. "Ca să ai rezultate foarte bune, ai nevoie de oameni motivaţi. Guvernul ne-a demonstrat că nu sunt interesaţi de educaţie. Nu au învăţat că trebuie să investeşti în educaţie. Nu oferă nicio creştere salarială. E inadmisibil. Lipsă de transparenţă şi de interes în domeniul educaţional. Vrem cadre didactice performante, dar le transmitem clar că nu se pot da creşteri salariale. Vin examenele naţionale, atrag atenţia. Va fi o formă de protest foarte clară", a tunat Nistor.

"Ne așteptam la o lege a salarizării care să creeze un orizont pentru oamenii din sistem. Această Ordonanță pentru noi este nulă. Nu vreau să spun că este pentru Sănătate. Este un sector care într-adevăr se confruntă cu probleme. Știm foarte bine ce se întâmplă și știm despre acel exod al medicilor, dar știm că există două domenii în România care ar trebui tratate cu prioritate: Educația și Sănătatea. Din păcate, Educația a fost abandonată în acest moment", a declarat şi președintele FSLI, Simion Hăncescu, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.