Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Merkel înăsprește regulile de azil

merkel

Guvernul federal german a aprobat miercuri un proiect de lege care introduce restrictii la reîntregirea familiilor refugiatilor si prevede prelucrarea în procedura accelerata a solicitarilor de azil, masuri menite sa reduca numarul migrantilor care sosesc în Germania, transmite DPA.

Proiectul include înfiintarea unor centre speciale de primire la granita, unde solicitarile de azil ale persoanelor venite din tari considerate sigure vor fi analizate cu celeritate si de unde acestea ar putea fi expulzate în statele de provenienta.

O alta prevedere este ca reîntregirea familiilor sa fie amânata cu doi ani pentru refugiatii care nu au automat drept de azil în virtutea acordurilor internationale, dar care ar putea fi victime potentiale ale persecutiilor la revenirea în tarile lor.

Aceste restrictii fac parte dintr-o serie de masuri preconizate de cancelarul Angela Merkel pentru a înaspri legislatia în materie de azil, înaintea unor alegeri-cheie care vor avea loc luna viitoare în trei dintre landuri, Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat si Saxonia Anhalt.

Sondaje preelectorale prezic un scor ridicat pentru partidul anti-imigratie Alternativa pentru Germania (AfD) în toate cele trei landuri.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.