Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ponta bifează un obiectiv major –Hidroelectrica, cel mai mare profit din istorie

hidroelectrica

Hidroelectrica a încheiat anul 2014 cu venituri de 3,4 miliarde de lei și cel mai mare profit din istorie, respectiv 1,2 miliarde de lei, devenind astfel cea mai profitabilă companie a statului.

Această performanță este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar doi ani jumătate, în anul 2012, compania intra în insolvență din cauza contractelor cu „băieţii deştepţi”, așa cum au fost numiți de o parte a presei, efectuate în timpul guvernării PDL, mai exact în perioada ianuarie 2009 – mai 2012 și care au totalizat aproximativ 635 milioane de euro.

Salvarea Hidroelectrica, prin anularea contractelor cu „băieţii deştepţi” și încetarea investiţiilor neperformante, a reprezentat unul dintre obiectivele majore asumate de către premierul Victor Ponta încă de la preluarea guvernării. Acum, Hidroelectrica a încheiat anul 2014 cu cea mai mare cifră de afaceri, a înregistrat o reducere semnificativă a datoriilor (de la 841 de milioane de euro în iunie 2012, la intrarea în insolvenţă, la 181 de milioane de euro, în 2014), iar compania a câștigat procesul cu numiții „băieţi deştepţi”.

De altfel, premierul Victor Ponta a și publicat, pe site-ul personal, un infografic care ilustrează parcursul recent al Hidroelectrica, precum și diferență de viziune între guvernările din trecut, care au împins compania spre faliment, și ceea ce s-a reușit în ultimii ani, de către actualul Guvern.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.