Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește o schimbare RADICALĂ în domeniul Energiei: primarii intră în joc

newsonly.gr
gaze naturale

Ministerul Energiei vrea să delege unităţilor administrativ-teritoriale sarcina de a organiza licitaţii pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale, printr-un amendament depus la ordonanţa privind liberalizarea preţului la gaze, lăsând astfel primăriile să poată contracta servicii de extindere şi modernizare a reţelelor de gaze în comunităţile rurale, pentru care Transgaz are în lucru o strategie, a declarat sâmbătă ministrul de resort, Toma Petcu, într-o conferinţă ALDE, la Alba Iulia.

Citește și: Mutarea care LOVEȘTE în mii de oameni! Un GIGANT plănuiește CONCEDIERI în MASĂ

Citește și: Mişcare de forţă a DNA: Se pregăteşte AUDIEREA lui Liviu Dragnea (surse)

Petcu a afirmat că, pentru încălzirea populaţiei din zona rurală, există o problemă a restricţiilor pentru lemnele de foc, în timp ce preţul s-a dublat în ultimul an, astfel că ar trebui extinse reţelele de gaze până în acele localităţi, informează News.ro.

"Am gândit o strategie cu Transgaz, de modernizare şi extindere a reţelelor de gaze. Aici este un impas legislativ, în sensul că legea prevede la ora actuală ca toate procedurile de concesiune a serviciilor de furnizare a gazelor să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare UAT (unitate administrativ-teritorială - n.r.) în parte, pentru fiecare primărie”, a declarat sâmbătă ministrul Energiei, Toma Petcu, la Alba Iulia.

El a precizat că ministerul nu ar avea oricum capacitatea de lucru pentru a realiza aceste licitaţii în locul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, care îşi cunoaşte, de altfel, cel mai bine necesităţile locale.

“De aceea, am depus un amendament la Ordonanţa 64, care face referire la liberalizarea preţului la gaze, prin care delegăm această atribuţie de la Ministerul Energiei către UAT-uri”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Petcu, Transgaz are în lucru o strategie de extindere a coloanelor principale şi a reţelelor primare pentru alimentarea cu gaze a comunităţilor, care să poată fi pusă în practică după deblocarea situaţiei legislative, reducând presiunea pe utilizarea lemnelor de foc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.