Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul repară greșelile tehnocraților: Ordinul care a pus pe jar mii de români a fost ANULAT

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Grindeanu juramant

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că, împreună cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a luat decizia de a anula ordinul referitor la copiii cu sindrom Down. Anunţul vine la scurt timp după ce Ministerul Muncii informase că, în cursul zilei de vineri, cei doi miniştri vor semna un ordin care va amâna ordinul prin care copiii cu sindrom Down ar fi putut rămâne fără drept la însoţitor.

"În urmă cu câteva minute (în jurul orei 12.00, n.r.) am finalizat discuţia cu doamna ministru Olguţa Vasilescu şi am luat decizia de a anula, de a abroga ordinul dat de tehnocraţi anul trecut. Repunem în funcţie ordinul vechi până în momentul în care comisiile de specialitate din cele două ministere vor analiza cu mare atenţie toate modificările propuse în aşa fel încât ordinul nou pe care îl vom elabora să fie un ordin corect, un ordin care să nu producă tulburări şi care să nu producă disfuncţionalităţi în tratamentul şi îngrijirea acestor pacienţi cu nevoi speciale", a declarat Bodog, potrivit news.ro.

DNA, reţinere de ultimă oră: Trafic de influenţă în justiţie

El a adăugat că a existat şi o discuţie care viza amânarea ordinului.

Olguța Vasilescu 'bifează' promisiunile din campanie. Două proiecte de lege, în faza de avizare

"A existat la un moment dat discuţia să prorogăm acest ordin pe o durată de 90 de zile şi să rămână vechiul ordin în funcţie însă din punct de vedere al tehnicii legislative nu este posibil şi atunci ne-am asumat, cei doi miniştri, vechiul ordin, în aşa fel încât familiile şi copiii care au aceste probleme să poată beneficia imediat şi să nu aibă nicio perturbare în acivitatea de îngrijire care este extrem de complexă", a mai spus Bodog.

În noiembrie 2016, un ordin comun al Ministerului Muncii și Ministerului Sanatatii a alertat părinții copiilor cu dizabilități, în special ai celor cu sindrom Down, deoarece puteau rămâne fără indemnizații pentru însoțitori de la 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.