Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României a donat, vineri, 96 de microbuze destinate transportului elevilor autorităţilor din Republica Moldova

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Guvernul României a donat, vineri, 96 de microbuze destinate transportului elevilor autorităţilor din Republica Moldova, în baza unui Memorandum semnat pe 22 martie privind acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, informează agerpres.ro

Premierul Mihai Tudose a participat la ceremonia de înmânare simbolică a cheilor microbuzelor şcolare, prima cheie fiind oferită preşedintelui raionului Hânceşti, Ghenadie Buza. 

În discursul său, şeful Executivului de la Bucureşti a subliniat necesitatea îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei din Republica Moldova. 

"Oferim şi declarăm public în continuare sprijinul pentru Moldova atât pe plan politic, în relaţia cu partenerii occidentali, şi pe plan strategic în ceea ce priveşte asigurarea cu energie a Republicii Moldova, siguranţa energetică fiind una dintre elementele de bază ale oricărei ţări, dar eforturile noastre comune, ale celor două guverne, sunt îndreptate către îmbunătăţirea nivelului de trai, începând de la grădiniţe, ajungând la şcoli, la transporturi şi accesul la educaţie care este foarte important, culminând cu acele burse acordate de Guvernul României studenţilor din Republica Moldova", a afirmat Tudose. 

La rândul său, premierul moldovean, Pavel Filip, a apreciat sprijinul oferit de Guvernul României, subliniind că toţi "cetăţenii Republicii Moldova preţuiesc foarte mult această atitudine şi gesturile pe care le face România în suportul Republicii Moldova". 

"România a ştiut să fie alături de Republica Moldova şi să contribuie direct la dezvoltarea ei şi mai ales în cele mai dificile clipe. Nu o singură dată am spus că, atunci când Republica Moldova s-a simţit mai greu, primii care au întins o mână de ajutor au fost fraţii noştri de la Bucureşti", a afirmat Filip. 

Aceasta este cea de-a doua tranşă de microbuze şcolare donate Republicii Moldova, după ce anul trecut autorităţile de la Chişinău au beneficiat de alte 100 de mijloace de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.