Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României sau Guvernul partidului?

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Așa cum ȘtiripeSurse a relatat în exclusivitate, după învestirea în funcții, membrii guvernului Grindeanu și-au depus la partid demisiile în alb.

Liviu Dragnea a confirmat informația, declarând însă că ideea nu i-a aparținut și, de asemenea, că nu are de gând „să le activeze” deoarece o demisie trebuie asumată și explicată. Necesară și, de altfel, foarte bună clarificarea lui Dragnea. Cât adevăr se află în spatele acesteia însă, nu știm.

Oricum ar fi, nu discutăm aici despre cine a propus această măsură. Șeful PSD speculează că ar fi vorba de vreun ministru. Problema e că ea a prins viață și demisiile în alb se află depozitate într-un anumit sertar. Simpla lor existență definește modul în care se face politică în PSD. Libertatea limitată a executanților din cauza dorinței de control total a liderilor.

A-ți depune demisia în alb imediat după ce ai fost numit într-o funcție seamănă cu un soi de jurământ de credință față de „daddy”, sau, mai potrivit în acest context, față de „the godfather”.

Pentru cei ca Olguța Vasilescu cărora li se pare o măsură absolut normală, trebuie amintit faptul că în orice guvern se poate propune o remaniere. Deci, dacă un anumit ministru gafează destul de grav, varianta logică este aceea a asumării unei remanieri, nu a activării unei demisii în alb.

Simbolistica unui gest precum cel făcut de actualii miniștri este extrem de importantă. Se remarcă lipsa totală de demnitate, aplecarea capului în fața conducerii până la nivelul solului. Astfel, merită pusă următoarea întrebare? Cabinetul Grindeanu formează mai degrabă Guvernul României sau Guvernul partidului?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.