Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol, lovitură sub centură pentru Catalonia: îi atacă la punctul sensibil

www.irishtimes.com
referendum Catalonia

Guvernul spaniol dă o lovitură grea Cataloniei. Principalul motiv pentru care s-a ajuns la referendumul de independență a fost faptul că cei din Catalonia considerau că ei contribuie prea mult la bugetul Spaniei și primesc prea puțin înapoi.

Citește și: Ministrul Justiției NU renunță la proiectul pe legile Justiției și pasează cartoful fierbinte: 'Decizia poate fi luată la celelalte paliere'

Citește și: CONCLUZIILE RAPORTULUI! Neregulile descoperite de Inspecția Judiciară la DNA

Acum, Guvernul spaniol a aprobat un decret în baza căruia companiile vor putea decide să-şi schimbe sediul social fără aprobarea adunării generale a acţionarilor, decizie luată pentru a înlesni mutarea din Catalonia a companiilor care doresc să-şi transfere sediul din această provincie care manifestă intenţii secesioniste, transmite agenţia EFE.

Aceasta ar putea fi o lovitură foarte mare pentru Catalonia, pentru că într-o situație de instabilitate, așa cum se anunță după o ruptură definitivă de Spania, multe firme vor alege să se mute din Catalonia. 

După referendumul de independenţă desfăşurat pe 1 octombrie în Catalonia şi considerat ilegal de guvernul central de la Madrid, mai multe companii şi-au mutat sediul social în alte oraşe spaniole ori intenţionează să o facă, în contextul incertitudinilor politice. 

Printre cele care au luat deja o asemenea decizie se numără Banco Sabadell, operatorul de telecomunicaţii Eurona Wireless şi compania biotehnologică Oryzon Genomics, o hotărâre similară fiind aşteptată şi din partea Caixabank, a treia bancă din Spania şi prima din Catalonia. 

Ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos, a declarat în faţa presei că guvernul a adoptat respectivul decret 'la cererea' mai multor companii. 

Teama unei proclamări unilaterale a independenţei Cataloniei a avut ca efect pe bursă scăderea valorilor acţiunilor companiilor ce au sediul în această provincie, situaţie care s-a îndreptat în cazul acelor societăţi care au anunţat că nu vor mai fi înregistrate în Catalonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.