Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol vrea să le dea lovitura DE GRAȚIE separatiștilor catalani: Se pregătesc alegeri regionale! Când vor avea loc

www.irishtimes.com
referendum Catalonia

Guvernul spaniol şi opoziţia socialistă (PSOE) au convenit ca în ianuarie 2018 să fie organizate alegeri regionale în Catalonia, în cadrul setului de măsuri extraordinare menite să impună temporar administrarea directă a regiunii, a anunţat vineri politiciana socialistă spaniolă Carmen Calvo, într-un interviu pentru postul public de televiziune, transmite Reuters.

Premierul spaniol Mariano Rajoy va prezida sâmbătă o reuniune specială a guvernului de la Madrid pentru a declanşa procesul de suspendare a autonomiei Cataloniei, după ce liderul executivului catalan Carles Puigdemont a refuzat să renunţe în mod oficial la campania pentru secesiunea regiunii.

Citește și: Declarație incredibilă a lui Trump: Ce i-ar fi spus președintele SUA unei văduve a unui soldat decedat în război

Guvernul spaniol a anunţat joi că va continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, estimând că liderul separatist nu a reinstalat ordinea în regiune, ci a agravat şi mai mult o criză care ameninţă stabilitatea Spaniei, anunță Agerpres.

La 1 octombrie, în ciuda interdicţiei justiţiei, în Catalonia a avut loc un referendum privind autodeterminarea. Potrivit datelor guvernului catalan, care nu au putut fi verificate în lipsa unei comisii electorale independente, 90% dintre cei care au votat au spus "da" independenţei Cataloniei, însă rata prezenţei la vot a fost de numai 43%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.