Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul suedez ia măsuri împotriva celor ce angajează persoane fără acte în regulă

https://pixabay.com
Suedia

Guvernul suedez a anunţat joi că va lua măsuri suplimentare împotriva agenţilor economici care angajează persoane fără acte în regulă, care de obicei sunt imigranţi ilegali, decizie ce survine atacului terorist comis pe 7 aprilie la Stockholm, transmite AFP. Guvernul suedez a fost criticat după ce s-a aflat că autorul acelui atac, un cetăţean uzbec simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, nu a fost expulzat din Suedia deşi cererea sa de azil în această ţară fusese respinsă.

Prin urmare, executivul de la Stockholm intenţionează să permită inspecţii inopinate la agenţii economici şi să dubleze amenzile percepute patronilor care angajează persoane fără acte în regulă. 'Dacă o companie angajează zece persoane în condiţii de ilegalitate, aceasta o va costa aproape 900.000 de coroane (circa 94.000 de euro)', a indicat ministrul suedez al justiţiei, Morgan Johansson. De asemenea, conform schiţei unui proiect de lege, poliţia suedeză va avea dreptul să ia amprentele digitale ale unei persoane dacă aceasta nu prezintă un act de identitate.

Oficiul suedez pentru migraţie estimează la circa 33.000 numărul persoanelor cărora li s-a respins acordarea permisului de şedere în Suedia, dar care se află în continuare ilegal în această ţară, cum a fost cazul autorului atacului de la Stockholm. La sfârşitul anului trecut poliţia suedeză avea în evidenţă circa 12.000 de imigranţi ilegali daţi în căutare în vederea expulzării. Conform legislaţiei suedeze, avizele pentru darea în căutare sunt valabile patru ani, iar odată trecut acest termen cei vizaţi au dreptul să ceară din nou azil, conform Agerpres. Suedia se numără printre ţările europene cu cele mai generoase sisteme de azil şi este, după Germania, a doua destinaţie europeană preferată de migranţii extracomunitari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.