Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Tudose, LOVITURĂ DURĂ pentru această categorie profesională: Vrea să crească vârsta de pensionare

click.ro
pensie

Decizia de majorare a vârstei tuturor medicilor, care nu se vor putea pensiona mai devreme de 67 ani, anunțată în premieră de Profit.ro, este tot mai aproape de adoptare. Ministerul Sănătății i-a convins pe deputați, de care depinde decizia, să fie de acord cu menținerea medicilor mai mult timp la muncă, din cauza deficitului de personal din sistem.  

Un proiect de lege, în curs de adoptare la Camera Deputaților, propunea ca doar medicii care doresc să aibă posibilitatea de a ieși la pensie mai târziu. Profit.ro a relatat însă că Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani, cât prevede acum legislația. Astfel, instituția a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților solicitarea ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani. ”Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, transmite ministerul.

Întâmplare INEDITĂ cu Simona Halep în Singapore: Românca, OMAGIATĂ de un jurnalist, după un meci neobișnuit - VIDEO


Deputații au fost de acord cu ministerul și au dat verde majorării vârstei de pensionare. Membrii comisiei de specialitate au ținut cont de solicitarea Ministerului Sănătății și au eliminat prevederea că ”la cerere, medicii au dreptul de a se pensiona în condiţiile dreptului comun sau la vârsta de 67 de ani”.

Parlamentarii au stabilit în schimb că ”medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, iar proiectul va fi supus în această formă aprobării plenului Camerei Deputaților. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată și de președinte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.