Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Tudose, lovitură pentru angajați: Proiectul care se află pe masa Ministerului Finanțelor

www.libertatea.ro
angajat, job, muncă

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, la finalul ședinței din coaliția de guvernare, că Ministerul Finanțelor lucrează în acest moment la un proiect care vizează transferul de contribuții la stat de la angajator la angajat, proiect care să intre în vigoare începând cu anul viitor. Astfel, începând cu anul viitor, angajatul va plăti impozitul pe venit, iar angajatorul doar CAS și CASS.

UPDATE - Reacția lui Liviu Dragnea

„Începem cu salariul minim ca să fim siguri și este la pachet cu acea măsură de plătit angajatorul contribuțiile pentru salariul minim, pentru cei care sunt cu acea fracție, acel part-time, cel puțin pe hârtie”, a explicat Tudose.

Chestionat dacă de la anul angajatul va plăti doar impozitul separat, iar angajatorul CAS și CASS, premierul a răspuns că da.

Reducerea numărului de contribuții sociale obligatorii pe care le au de plătit angajatorii pentru propriii salariați este unul dintre obiectivele Guvernului Tudose pentru anul 2018, acesta fiind anunțat inițial de Guvernul Grindeanu. Concret, dintre cele șase contribuții achitate în prezent ar urma să fie păstrate doar două: cea pentru sănătate și cea pentru pensii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.