Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va aproba un proiect de OUG privind accelerarea investițiilor în infrastructură

gov.ro
dacian ciolos

Ordonanţa de urgenţă privind proiectele de infrastructură, aflată pe agenda şedinţei Executivului, va clarifica şi simplifica procedurile privind obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare derulării unor astfel de lucrări şi va pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor un instrument care să permită accelerarea unor investiţii în curs, dar şi eficientizarea activităţii CNADNR, a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit Agerpres

"Astăzi vom avea pe ordinea de zi şi sper să fim în măsură să aprobăm şi ordonanţa de urgenţă cu proiectele de infrastructură pe care am promis-o deja de câteva săptămâni şi care sper eu să fie în măsură să accelereze anumite investiţii care sunt în curs şi să clarifice lucrurile pentru alte investiţii care se pregătesc. Prin această ordonanţă vom clarifica modalităţile de accelerare a obţinerii autorizaţiilor de construcţii şi valabilitatea autorizaţiilor avizelor şi certificatelor de urbanism care, până acum, după un termen limită, expirau şi trebuiau din nou obţinute când erau întârzieri în efectuarea lucrărilor. Cu această ordonanţă clarificăm şi simplificăm lucrurile", a precizat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Potrivit lui Cioloş, prin acest act normativ, Guvernul are în vedere "o abordare multianuală a avansurilor pentru a da o perspectivă clară constructorilor legată de valabilitatea acestora, chiar dacă bugetele sunt aprobate anual". 

"Şi cu clarificări pentru partea de scoatere din circuitul agricol a terenurilor care sunt pe traseul proiectelor de infrastructură. La fel cu avizele de mediu pentru părţile de pădure prin care trec proiectele de infrastructură. Şi, totodată, cu ocazia aceasta vom clarifica şi modalităţile prin care se pot face pasaje pentru agricultori atunci când o autostradă taie în două parcele agricole. Deci sunt câteva lucruri care sper eu să simplifice procedurile şi să putem accelera proiectele de investiţii", a explicat premierul. 

Dacian Cioloş i-a transmis ministrului Transporturilor, Dan Costescu, că va avea la dispoziţie un instrument legislativ care să-i permită să accelereze aceste proiecte. 

"Şi sper eu să accelerăm şi partea de reformă şi reorganizare şi eficientizare, pentru că asta mă interesează la CNADNR. Sunt două lucruri care trebuie să meargă în paralel. Partea aceasta de procedură şi partea administrativă, care ţine de deciziile în privinţa bunei funcţionări a CNADNR-ului", a mai spus premierul. 

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează spre aprobare un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.