Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haaretz: Autorităţile din Belgia ştiau că urmează un atac la aeroport

Serviciile de securitate belgiene şi alte servicii de informaţii occidentale au avut informaţii precise despre pregătirea atacului din Belgia, potrivit publicaţiei israeliene Haaretz.

Serviciile de securitate au ştiut, cu un mare grad de precizie, că atacurile care sunt planificate vor avea loc la aeroport şi la metrou. În ciuda avertizărilor, măsurile luate în Bruxelles au fost insuficiente raportate la severitatea şi urgenţa situaţiei.

Atacurile ar fi fost planificate în aşa-zisa capitală a Statului Islamic, Raqqa, în Siria. Celula teroristă responsabilă de atacurile din Bruxelles colabora strâns cu reţeaua din spatele seriei de atacuri din Paris, din noiembrie 2015. Legătura dintre cele două structuri era Salah Abdeslam, teroristul care a scăpat după atentatele din Paris, s-a ascuns timp de patru luni la Bruxelles şi a fost prins săptămâna trecută.

Atacurile din Bruxelles ar fi fost grăbite tocmai de arestarea lui Abdeslam. La vârful ISIS au apărut temeri că acesta ar putea colabora cu autorităţile şi, în cadrul interogatoriilor, ar putea oferi informaţii despre atacurile planificate.

Potrivit sursei citate, există în continuare informaţii că alte celule teroriste ar pregăti atacuri în ţări implicate în lupta împotriva ISIS în Siria şi Irak.

Vezi şi: RTBF: Încă un suspect la metroul din Bruxelles

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.