Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hagi, dezvăluiri importante în presa internațională: 'Vreau să antrenez din nou naționala și s-o fac să câștige'

Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Hagi Viitorul Constanta

Gică Hagi, 52 de ani, afirmă că "nu pot pregăti în paralel și Viitorul, și selecționata. Nu mă pot concentra asupra a două misiuni care îți ocupă atât de mult timp".

Pentru Gică Hagi, echipa națională a rămas mereu un vis. Printre "tricolori", a jucat cel mai bun fotbal al său și tot acolo a debutat ca antrenor, în 2001. A rămas doar 6 luni, a fost demis după ce a eșuat în campania pentru Mondialul din 2002, dar încă se gândește să se întoarcă pe banca selecționatei. Mai mult. La 52 de ani, e scopul carierei lui. A mărturisit și într-un interviu oferit cotidianului elvețian Le Matin.

Întrebat dacă ar putea superviza simultan și Viitorul, și România, "Regele" a răspuns: "Nu, nu. Nu mă pot concentra asupra a două misiuni care îți ocupă atât de mult timp. Nu-mi pot imagina un asemenea scenariu. Însă vreau să antrenez din nou naționala și s-o fac să câștige. E ambiția mea. Întotdeauna am vrut să câștig. E marca Hagi".

Citește și: BNR le dă REPLICA lui Țiriac și Năstase: Cum a reacționat Banca Națională la acuzațiile dure ale foștilor tenismeni

"Nu am fost întotdeauna antrenor, mi-aș putea imagina pe altcineva în locul meu la Viitorul. Dar, momentan, cel mai bun pentru acel post sunt eu. Cum selectez copiii la Academie? E secretul meu! E diferența dintre voi și mine. E ochiul", a spus Gică Hagi.

"În 1994, eram foarte puternici. Puteam deveni campioni mondiali, sunt convins. Ne-a lipsit un pic mai multă șansă, asta e tot", a declarat Gică Hagi, conform gsp.ro.

Jurnaliștii elvețieni au fost curioși să afle de ce a creat Academia. "Pentru a oferi înapoi fotbalului ceea ce mi-a dăruit. Totul. Plăcerea, emoțiile, faima, bogăția. Acest joc e viața mea și am sperat mereu ca fiecare puști român talentat să devină fotbalist. Pe meritul său, nu pentru că părinții lui au mai mulți bani sau relații mai bune. De aceea am deschis Academia. Pentru a le face dreptate acelor copii".

"35 la sută din echipa națională a României provine din Academia mea. Este și acesta un rezultat. Ceea ce-mi atrage atenția la copiii de azi e lipsa de ambiție. Iubesc fotbalul, dar nu mai au acea dorință de a se sacrifica pentru a progresa și a ajunge sus de tot.

De mic, am înțeles că tehnica bate forța. Ea face diferența. Însă, când vorbesc de tehnică, nu mă refer doar la picioare. Creierul e la fel de important. Întotdeauna mi-a plăcut să-mi antrenez creierul", a scris Gică Hagi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.