Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT O boală cruntă a revenit în România după mai multe decenii

spital

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj Napoca au internat vineri un pacient suspect de Febră tifoidă. Adultul, o femeie din judeţul Cluj, s-a întors de curând din Thailanda. Medicii clujeni au intrat în panică şi au luat măsuri urgente de siguranţă pentru întreg personalul care intră în contact cu bolnavul. De asemenea, au securizat zona în care este internat pacientul. Pacientul a fost tratat imediat şi i s-au făcut mai multe analize. Aceste analize au fost deja trimise pentru confirmarea sau infirmarea virusului, către Institutul Cantacuzino, din capitală. Luni, cel mai devreme, vom avea o poziţie oficială.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, atacat din toate părţile: Ce organizație importantă îi cere să demită un ministru

Până atunci, pacientul este ţinut sub supraveghere. (Mihai Moisescu director executiv al DSP Cluj) Doar în anii ’70 a mai fost confirmat un caz de Febră tifoidă, la Cluj-Napoca. Pacienta suspectă de Febră tifoidă a fost, de curând, în Thailanda împreună cu un grup de turişti. Ceilalţi membri ai grupului au şi ei probleme de sănătate. Ei sunt angajaţi ai unei firme din Bucureşti şi au primit excursia în Thailanda drept recompensă din partea angajatorului.

Febra tifoidă este boală infecţioasă acută sistemică, determinată de Salmonella typhi, caracterizată prin febră continuă, stare tifică, splenomegalie şi tulburări digestive, anunţă radiocluj.

Vezi şi: Alina Petre, avertisment pentru Crin Antonescu: 'Să-şi întrebe soţia'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.