Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Primăriţa care îşi conducea satul de pe WhatsApp a furat patru milioane de dolari / FOTO

primarie

Caz halucinant. O primăriţă care îşi conducea satul de pe WhatsApp a furat patru milioane de dolari

Totul s-a întâmplat în Brazilia. Lidiana Leite, cunoscută drept "primarul WhatsApp", ca urmare a faptului că îşi conducea comuna exclusiv prin intermediul acestei reţele de socializare, este o emblemă a corupţiei din Brazilia, după cum relatează presa din această ţară sud-americană. La mijlocul anului trecut, Lidiana Leite, tănăra primăriţă a satului Turi do Augusto, din municipiul brazilian Bom Jarim, a dispărut după ce a fost acuzată de deturnarea a milioane de dolari din fonduri publice.

Citeşte şi: O nouă lovitură a procurorilor DNA: Un primar mai stă 30 de zile după gratii

Lidiane Leite vindea lapte din uşă-n uşă când s-a hotărât să candideze la primărie după ce iubitul său a fost împiedicat să candideze, din cauză că se afla sub investigaţie de către autorităţi. După ce a câştigat alegerile, Leite şi-a petrecut majoritatea timpului în capitala statului Maranhao, aflat la 4 ore distanţă de Bom Jardim, unde dădea petreceri, mergea la shopping şi le trimitea consilierilor săi instrucţiuni pe WhatsApp.

Citeşte şi: Război total între PSD şi Gabriel Oprea: Nu mai e cale de întoarcere

"Înainte să devin primar eram săracă. Aveam un Land Rover, acum conduc o Toyota SW4. Poate ar trebui să-mi cumpăr o maşină mai luxoasă pentru că, mulţumesc lui Dumnezeu, am destui bani să fac asta", scria ea pe Instagram. "Pot să-mi cumpăr tot ce vreau. O să-mi cheltuiesc banii pe ce vreau şi nu mă interesează ce zic oamenii", se mai lăuda tânăra de 25 de ani. De ani de zile oamenilor din Turi do Augusto li se promite o şcoală nouă, dar Leite nu numai că n-a făcut nimic, dar şcolarilor nu li se oferea mâncare în timpul petrecut la şcoală, fapt reclamat de părinţii copiilor. Acum autorităţile cred că Leite ar fi furat, în perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici. În acelaşi timp, şcoala arată deplorabil, cu podeaua plină de găuri. "E ca o cocină de porci", se plâng oamenii.

Când autorităţile au emis mandat de arestare a fost emis pe numele ei, Lidiana Leite a fugit. Chiar şi aşa, ea a continuat să le trimită subalternilor mesaje pe WhatsApp, în care îi avertiza să nu coopereze cu autorităţile. După 39 de zile, Lidiane Leite s-a predat, potrivit celor de la RTV.

Citeşte şi: Strigător la cer: Un primar a decis să desfiinţeze un liceu

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.