Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamza Attou, complicele lui Salah Abdeslam, a fost extrădat în Franţa

europe1.fr
salah abdeslam

Hamza Attou, suspectat că l-ar fi ajutat pe Salah Abdeslam să fugă după atentatele comise în 13 noiembrie la Paris şi soldate cu 130 de morţi, a fost predat miercuri autorităţilor franceze, a anunţat joi Parchetul federal al Belgiei, informează AFP. Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor jihadiste din 13 noiembrie, a fost deja transferat din Belgia în Franţa, în 27 aprilie.

La rândul său, Attou a fost deferit justiţiei franceze 'prin executarea mandatului de arest european eliberat pe numele lui de Franţa', a precizat Parchetul belgian într-un comunicat, fără a face vreo precizare cu privire la condiţiile acestui transfer. Attou s-a opus extrădării sale în Franţa, însă Camera de consiliu de la Bruxelles, jurisdicţie de instrucţie, şi-a dat în 3 iunie acordul pentru extrădarea lui cu condiţia ca el să-şi ispăşească eventuala pedeapsă în Belgia. La sfârşitul lunii aprilie, justiţia franceză a emis un mandat de arestare european pe numele lui Attou, precum şi pe numele lui Mohamed Amri, Mohamed Bakkali şi Ali Oulkadi, alţi trei suspecţi în cadrul anchetei lansate în urma atentatelor, arestaţi în Belgia, apoi a cerut extrădarea lor în Franţa.

Hamza Attou (22 de ani) şi Mohammed Amri (27 de ani) au fost contactaţi telefonic în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015 de către Salah Abdeslam, care se afla în acel moment la Paris şi care le-a cerut să vină să-l ia de acolo pentru că maşina lui rămăsese în pană. Cei doi bărbaţi s-au dus la Paris şi apoi l-au adus pe Abdeslam la Bruxelles. Pe drumul de întoarcere, ei au fost verificaţi în trei rânduri de poliţia franceză, însă nu au fost arestaţi. Attou şi Amri au fost arestaţi în final pe 14 noiembrie în districtul Molenbeek din Bruxelles, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.