Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm, CONTRAT de Teodor Meleşcanu: Cum a fost pus la punct Ambasadorul SUA

teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în cadrul întrevederii pe care au avut-o în prima jumătate a zilei, că este capabil să înţeleagă mesaje foarte directe şi că "nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relaţiile bilaterale acestea să fie aduse la cunoştinţă prin intermediul presei".

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, în CONFLICT cu contestatarii săi: OUG-urile, motiv de SCANDAL

"A fost o discuţie care, din punctul meu de vedere, a pornit de la un punct foarte clar şi anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii şi un stat partener al SUA", a afirmat ministrul român de Externe la sediul MAE. El a subliniat importanţa parteneriatului bilateral România-SUA. "Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA este una din priorităţile pe care ni le-am asumat şi vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriat să se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internaţional", a spus ministrul de Externe.

Citeşte şi: Guvernul lui Sorin Grindeanu, lovit din toate părţile: OUG pe justiţie, 'bombele' de la Victoria

Totodată, a adăugat şeful diplomaţiei române, mesajele importante trebuie transmise direct, între instituţii. "În acelaşi timp am făcut şi o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relaţiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoştinţă prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înţeleg şi atunci când mi se vorbeşte foarte direct şi sperăm ca pe viitor asemenea lucruri să nu se mai întâmple", a afirmat Teodor Meleşcanu, conform Agerpres.

Citeşte şi: PANICĂ la metroul din Bucureşti: Călătorii au fost EVACUAŢI

El a adăugat că discuţiile nu au avut drept subiect cazuri specifice. "M-am referit şi la faptul că atunci când există lucruri de comunicat, ele trebuie comunicate în mod instituţional (...) şi nu prin intermediul presei. Nu am discutat nimic despre temele concrete, a fost o discuţie de principiu, care cred eu că a lămurit foarte clar modul în care guvernul nostru vede colaborarea cu Statele Unite şi cu toate ambasadele care sunt prezente la Bucureşti", a mai spus Meleşcanu.

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa şi a subliniat angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile şi obiectivele comune ale promovării securităţii regionale, prosperităţii economice şi statului de drept. Ambasada Statelor Unite preţuieşte dialogul continuu cu Guvernul şi cu alte instituţii ale statului român, precum şi cu publicul din România, pe teme de interes comun, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.