Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: E datoria mea să fac observații

hans klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, spune că este în interesul parteneriatului strategic dintre cele două state să facă anumite observaţii în mod public şi este şi datoria sa de ambasador, precizând că Washingtonul doreşte o Românie "şi mai prosperă (...) care să respecte şi mai mult statul de drept".

Diplomatul american a făcut această afirmaţie vineri seara, într-o emisiune la TVR, întrebat ce crede despre faptul că unii politicieni români, precum Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, nu sunt foarte mulţumiţi de interesul său faţă de sistemul judiciar şi de activitatea Parlamentului.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Eu cred, Guvernul SUA crede - pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu - că este în interesul SUA şi al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observaţii în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România", a spus Klemm.

El a arătat că Statele Unite îşi doresc să aibă un parteneriat strategic cu o Românie puternică, sigură, "care îmbrăţişează un viitor democratic şi încearcă să îşi consolideze instituţiile democratice, care să fie din ce în ce mai prosperă".

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

"Pentru a realiza aceste lucruri, pentru ca România să fie un partener mai puternic pentru SUA pe măsură ce înfruntăm împreună nesiguranţa cu care se confruntă ambele ţări în această lume instabilă, SUA îşi doresc o Românie şi mai prosperă, care să îmbrăţişeze şi mai mult un viitor democratic, care să-şi construiască instituţii democratice şi mai solide, care să respecte şi mai mult statul de drept şi să continue să aibă contribuţii foarte importante la garantarea siguranţei transatlantice. Acestea sunt lucrurile pe care le doreşte SUA", a adăugat oficialul american.

Întrebat care sunt perspectivele pentru alegerile parlamentare din ţara noastră, în contextul în care şi-a exprimat o oarecare îngrijorare că la scrutinul din 5 iunie au fost aleşi unii candidaţi condamnaţi, Hans Klemm a exprimat speranţa că toate partidele vor stabili "o viziune (...) atractivă pentru o Românie puternică, democratică şi prosperă" şi vor propune candidaţi care să poată exprima clar acea viziune".

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.