Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Cehia: Premierul a anunțat că DEMISIONEAZĂ

Guvernul Cehiei în exerciţiu îşi va depune demisia la următoarea sa reuniune pe 29 noiembrie, a anunţat vineri pe Twitter premierul ceh Bohuslav Sobotka, deschizând calea unei noi administraţii în urma alegerilor legislative din luna octombrie, relatează Reuters.

Preşedintele ceh Milos Zeman intenţionează să-l numească pe Andrej Babis în funcţia de premier la începutul lunii decembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Surse: Dan Andronic ar fi cumpărat 50% din acțiunile unei televiziuni important de știri! Reacția patronului Evz

Mişcarea populistă ANO, înfiinţată şi controlată strict de Babis, a câştigat alegerile, cu susţinere atât de la dreapta, cât şi de la stânga, cu promisiuni de reducere a taxelor şi de înlocuire a politicienilor corupţi, precum şi prin apelurile de închidere a frontierelor UE şi împotriva cotelor de refugiaţi în Uniunea Europeană.

Andrej Babis a anunţat la sfârşitul lunii octombrie, după o întrevedere cu preşedintele Milos Zeman, că va încerca să formeze un guvern minoritar în Cehia după ce a fost refuzat de celelalte formaţiuni în discuţiile vizând crearea unei coaliţii.

Citește și: Scăpat de sub CONTROL! Ieșire INCREDIBILĂ a lui Radu Banciu la adresa Stelei Popescu

ANO a câştigat detaşat alegerile legislative, dar restul partidelor au refuzat să sprijine un guvern care îl include pe miliardarul Andrej Babis, acuzat de fraudă.

Formaţiunea lui Babis dispune de 78 de locuri din cele 200 ale camerei inferioare a parlamentului şi are nevoie de o majoritate simplă pentru a obţine votul de încredere. Un singur partid, KSCM (comunist), a anunţat că ar putea accepta un guvern minoritar.

Citește și: Un nou proces răsunător pentru Gigi Becali! Acuze dure la adresa latifundiarului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.