Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la Cotroceni! (presa)

iohannis

Mai mult de nevoie, decat de voie, Dan Mihalache va parasi cat de curand Palatul Cotroceni. Desigur, exilul in care va fi trimis cel considerat drept cel mai apropiat sfetnic al presedintelui Romaniei se anunta unul „dulce” ca ambasador pe meleaguri britanice. Totusi, astfel se dovedeste inca o data ca soarta „cancelarilor” din zilele noastre este una tot mai cruda.

Culmea este insa ca vestea „ejectarii” liderului Cancelariei sefului statului a declansat un adevarat haos la Palatul Cotroceni. Si asta nu neaparat pentru ca Mihalache ar fi fost vreo mana forte care tinea in totalitate fraiele Administratiei Prezidentiale.  Numai ca, asa cum era, cu toate greselile si pacatele lui, Dan Mihalache era totusi recunoscut drept un pol de putere la Cotroceni.

De fapt singurul ramas in gratiile presedintelui, dupa ce, asa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, Klaus Iohannis isi luase mana de pe Teodor Atanasiu, iar Marian Petrache nu mai stie cum sa-si asigure retragerea. Insa dupa ce au mirosit ca „Danut” e pe faras, restul consilierilor prezidentiali si alti functionari ai Administratiei Prezidentiale, propulsati fiecare la Cotroceni pe diverse culoare de influenta, au luat-o pur si simplu razna, fiecare incercand sa treaca spuza informationala pe propria turta. Singurul rezultat palpabil al acestor lupte fratricide este insa doar iminenta sufocare a activitatii la Administratia Prezidentiala si generarea haosului pe culoarele Palatului Cotroceni si pe gazonul care va fi irigat cu aparatura de peste jumatate de milion de euro.

Ultimul amortizor

Initiatii sistemului si apropiatii Palatului Cotroceni stiu foarte bine ca Dan Mihalache ramasese singurul „amortizor” pe care se mai putea baza Klaus Iohannis. Pentru ca, desi lipsit la randul sau de un ritm alert al activitatii, cel care este inca seful Cancelariei prezidentiale isi asumase rolul de a „filtra” toate informatiile care altfel l-ar fi putut „sufoca” pe seful statului. Mai ales ca, dupa cum am mai scris, Klaus Iohannis prefera doar rapoartele scrise pe care sa le citeasca in tihna caminului conjugal de la Sibiu, ceea ce incetineste automat ritmul de luare al unor decizii.

Asa ca toti cei care incercau sa patrunda, pe diverse filiere din teritoriu, la seful statului, cu diverse probleme, trebuiau sa treaca, cel putin in ultimele luni, pe la cancelarie. La fel statea situatia si cu consilierii presedintelui, care, departe de a forma cu adevarat o echipa profesionista, constituiau un amalgam de doctrine, idei si interese. Iar acum, Mihalache nu mai este!

De fapt, desi inca este, scriptic vorbind, seful Cancelariei, prea putini dintre ceilalti oameni apropiati ai sefului statului ii mai acorda acum increderea de altadata, dupa ce au aflat ca Mihalache va zbura spre Londra, relatează Național.

Sandra, gaina si biserica

Ca „echipa” lui Iohannis de la Palatul Cotroceni este una mai mult decat eterogena si plina de idei trasnite nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Si, totusi, „oamenii presedintelui” inca reusesc sa uimeasca, dupa cum a facut-o si Sandra Pralong. Cea care este consilier prezidential pentru activitatea diasporei, adica tocmai acel segment de electorat care, in fond, l-a scos presedinte pe Iohannis. Si care, la un simpozion „gomos” sustinut la Palatul Cotroceni si intitulat „Diaspora romaneasca, vector de dezvoltare”, i-a urecheat pe ministrii tehnocrati ca nu aplica un proiect national pentru „montarea de camere web in sate, sa-si vada romanii plecati in strainatate gaina cum trece prin fata bisericii”. Nu, nu este o gluma desucheata de autobaza, ci o propunere publica a celui desemnat de presedinte sa-l reprezinte in relatia cu milioanele de romani de buna credinta din diaspora! De altfel, dupa cum sustin sursele noastre, tot mai multi consilieri de la Cotroceni isi vara cam des nasurile prezentate drept „prezidentiale” in oala guvernului tehnocrat, ceea ce nu are cum sa fie pe placul premierului Dacian Ciolos. Mai ales ca nu toti s-ar putea sa aiba pana la urma norocul lui Dan Mihalache, cel care, cum-necum, se va alege cu titlul de ambsador intr-una dintre cele mai ravnite tari.

Masina de taiat CV-uri

Iar daca guvernul tehnocrat tot se zbate sa dea atacul la birocratie, inclusiv prin implementarea unui asa-numit program de „taiat hartii”, poate ca a venit momentul sa-si ia si presedintia o masina de taiat CV-uri, daca tot nu se uita nimeni la ele. Ceea ce reprezinta un mare risc ca anumite numiri pe functii sa se faca pe cu totul alte criterii decat cele profesionale…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.