Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la ICR după înscăunarea omului lui Tăriceanu

boroianu

Noul preşedinte al Institutului Cultural Român pregăteşte prima mutare din noua postură. Una care se dovedeşte a fi deloc lipsită de probleme. Schimbările la vârful instituţiei i-au făcut pe mulţi funcţionari să-şi pregătească demisiile.

Radu Boroianu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, a fost instalat la şefia ICR, după demisia lui Lilian Zamfiroiu. Radu Boroianu a câștigat în Senat (instituția care are în subordine ICR-ul) cu 64 de voturi, în timp ce concurentul său, Iulian Tănase, a primit doar 49 de voturi.

Vezi şi: Senatul a DECIS: ICR are un nou șef. Tăriceanu s-a impus

Potrivit unor surse politice, Radu Boroianu vrea să-l instaleze în funcţia de secretar general al ICR pe preotul Nicolae Brânzea. Acesta a fost adus pe poziţia de secretar general şi de Andrei Marga, însă a fost dat afară de acelaşi fost preşedinte al ICR.

Pe Boroianu şi pe Brânzea îi leagă şi o afacere imobiliară. Nicolae Brânzea a moştenit o cotă parte dintr-o vilă a familiei Brătianu şi un domeniu de trei hectare. Pentru ca imobilul să rămână în proprietatea statului, Ministerul Culturii, prin secretarul de stat Radu Boroianu (actualul şef ICR) a demarat negocierile de milioane de euro cu proprietarii, printre care şi Nicolae Brânzea.

Brânzea a fost luat la ochi şi de inspectorii ANI, pentru că ocupa simultan funcţiile de directorul executiv al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, instituție aflată în subordinea MAE, și poziția de președinte al Senatului Universității din Pitești. Fost vicar al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, Brânzea a fost desemnat în 2012 în funcţia de mediator între comunităţile confesionale româneşti în relaţia cu Vaticanul. La momentul respectiv era remarcat ca unul dintre cei mai bogaţi preoţi din România. Deţinea un Lexus şi un Audi Q7, iar soţia sa, Georgeta, este proprietara unei grădiniţe în oraşul Topoloveni. Cei doi mai deţin un teren intravilan de nouă hectare, o casă, o suprafaţă de pădure de opt hectare în Dobreşti, un apartament în Bucureşti şi o casă şi un apartament în Piteşti.

Vezi şi: Favoritul pentru sefia ICR apare in dosarul lui Valcov

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.