Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la TAROM: Directorul general a fost SUSPENDAT! Ce urmează în companie

tarom

Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Christian Edouard Heinzmann, ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul de resort, Dan Costescu.

Oficialul a mai completat că Heinzman nu a îndeplinit condiţiile impuse prin contractul de mandat şi a afirmat că activitatea Tarom se va desfășura în condiții normale, chiar dacă situația este incertă. Conform ministrului, Christian Edouard Heinzmann  a părăsit țară, după încheierea ședinței.

Citește și: O tânără umblă goală printre mașini / VIDEO

Când a început analiza și au fost prezentate deficiențele de management pe care Consiliul de administrație le-a constatat în sarcina actualului director general, acesta a înțeles să părăsească sala și nu a vrut să discute aceste aspecte, speculând cumva faptul că nu va mai fi cvorum pentru a se putea lua o decizie.

Eu îmi exprim dezaprobarea pentru lipsa de interes și de responsabilitate cu privire la activitatea companiei. Este un lucru care nu este permis în niciun domeniu, cu atât mai mult în cel al aviației. Este drept că acest lucru nu are nicio influență în acest moment asupra siguranței circulației, ceilalți directori se află pe poziții și își continuă activitatea. Dar această lipsă de asumare a responsabilității, de a discuta despre niște deficiențe de management, constatate în mod clar de mai multe organe care le-au investigat, nu mi se pare în regulă”, a declarat ministrul.

Citește și: Noua modă între adolescente: Cum se fotografiază / FOTO

Dan Costescu a precizat că printre deficiențele care au fost semnalate se numără nerealizarea bugetului de venituri și cheltuieli, precum și unele probleme care țin de zona resurselor umane.

”Vorbesc despre datele pe care le-am primit și sunt oficiale: nerealizarea bugetului de venituri și cheltuieli. În loc să aibă opt milioane pierdere la sfârșitul anului trecut, așa cum își asumaseră prin contracte și prin planul de management, au avut 41 de milioane. Este inadmisibil, în condițiile în care pe piața europeană, prețul kerosenului a scăzut în mod spectaculos, creându-le un avantaj de peste 80 de milioane.

Citește și: Alina Petre, nora lui Măgureanu, se dezlănțuie: Voi depune, la DNA, dovezi împotriva guvernanților

Mai sunt și alte aspecte, care au fost constatate de Corpul de control și de analiza Consiliului de administrație. Este vorba de probleme la nivelul resurselor umane. Peste 25% din personalul tehnic de la Tarom a înregistrat concedii medicale. Este vorba de 1.500 de zile în care acest personal a fost în concediu medical”, a declarat Costescu, precizând că siguranța zborului nu va fi afectată de această situație.

În ceea ce priveșe pașii care vor fi urmați pentru alegerea unui nou director, Dan Costescu a precizat: ”Procedura este la îndemâna a două entități, Consiliul de administrație și autoritatea aeronautică, unii propun și ceilalți constatat dacă pot fi îndeplinite funcțiile”.

El a adăugat că şi corpul de control a sesizat diverse deficienţe la Tarom.

Citește și: INCREDIBIL Torționarul Ion Ficior e cel care a găsit cadavrul Mălinei Olinescu / VIDEO

"1.500 de zile în care personalul a fost în concediu medical, este o indisciplină. Am cerut lămuriri cu pivire la pașii următori. Lunea viitoare, în 3 zile, se reunește CA și se ia o decizie finală privind viitorul companiei, deciziile trebuie luate rapid", a spus Costescu.

El a mai spus că activitatea Tarom se desfăşoară normal. "Poate vor fi unele întârzieri, dar nu va fi afectată siguranţa zborurilor", a arătat el.

Heinzmann și-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnând un contract pe patru ani.

Citește și: Știai asta? Uite cât ruj înghite o femeie în decursul vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.