Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos TOTAL în Guvern. Premierul Tudose îl CONTRAZICE pe ministrul de Finanţe pe taxa de solidaritate

ultima ora

Este harababură totală la Guvern! Dacă ministrul Mişa anunţa recent că firmele vor fi obligate să plătească, din 2018, o nouă taxă, premierul vine cu clarificări şi îl contrazice total pe ministrul său. Nici vorbă de o nouă taxă, spune Tudose, care susţine că taxa există deja şi este inclusă în contribuţiile plătite în prezent de angajator.

"Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul de finanţe, am înţeles aproape ca dumneavoastră. Doar că norocul nostru este că ştim că nu e aşa. Eu încerc să vorbesc româneşte, nu finanţista domnului Mişa, care din punct de vedere tehnic a explicat bine, traducerea iese rău la domnia sa. Azi, când vă luaţi salariul, angajatorul plăteşte această taxă de 0.25%. Această taxă se va menţine. Taxa e obligatorie, e o negociere şi la nivelul UE.", a declarat Mihai Tudose.

Cât despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, premierul a dat asigurări că salariile nu se vor diminua.

"Nu scad sub nicio formă şi până la capăt: este un mecanism prin care salariile rămân cel puţin la fel, unele vor creşte. (...) Am avut consultări cu tot ce înseamnă patronate. Rezultatul a fost că au spus la unison acelaşi lucru: este o oportunitate pe care ne-o oferă statul să putem plăti mai bine oamenii. România a intrat în zona în care începe o competiţie acerbă pe piaţa muncii, nemaigăsind uşor angajaţi. Acele vaiete că odată cu această lege vor scădea salariile...Acest mecanism îl vor folosi pentru a-şi motiva mai bine oamenii.(...) Va trebui cu toţii să aşteptăm câteva luni, intrăm în ianuarie şi veţi vedea că nu va scădea nimic.", a declarat premierul Tudose.

"Nu scad salariile. Salariul minim pe economie nu va scădea.", a completat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Videanu RUPE TĂCEREA în procesul privind finanţarea ilegală a PDL: 'Aveam o structură instituţională foarte bine pusă la punct...'

Recent, ministrul de Finanţe a mărturisit la Antena 3 că angajatorii vor fi plăti o taxă nouă, ”de solidaritate”, care ar urma să fie introdusă de anul viitor. “Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului”, a anunţat Mişa.

Confruntat cu un val de critici, ministrul a revenit ulterior şi a rectificat declaraţiile: "Nu este vorba de o taxă nouă. Este vorba de o contribuție stabilită printr-o lege din 2006”, a spus Ionuț Mișa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.