Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS total în PNL: Plângeri penale între colegii de partid/ DOCUMENT

scantei

O senatoare PNL este urmărită penal pentru fals şi uz de fals, în urma unei plângeri depuse la PÎCCJ de un coleg de partid.

Fostul prefect al Iașiului, liberalul Dragomir Tomașeschi, a reclamat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație nereguli în ceea ce privește statutul de membru PNL al senatoarei Iulia Scântei. Aceasta s-ar fi folosit de o declaraţie falsă pentru a candida din partea PNL la alegerile parlamentare. După o clasare iniţială a dosarului, Tomaşeschi a contestat soluţia, iar procurorii au reînceput urmărirea penală faţă de senatoarea Scântei.

Vezi AICI ordonanţa Parchetului General! (.pdf)

Dragomir Tomaşeschi susţine că Iulia Scântei a dat o declaraţie pe propria răspundere că este membru PNL înainte ca acest lucru să fie oficial. Mai mult, validarea sa în calitatea de membru ar fi fost făcută nestatutar. În ciuda faptului că Tomaşeschi a contestat mandatul de senator al colegei sale de partid, Iulia Scântei a fost validată în Parlament. În ordonanţa de începere a urmăririi penale, procurorul afirmă că se impune audierea liderilor PNL Iaşi şi verificarea mai multor documente. Senatoarea Iulia Scântei a fost deja audiată în dosar.

Contactată de STIRIPESURSE.RO, senatoarea Iulia Scântei a declarat că nu a fost informată cu privire la decizia PÎCCJ şi, în aceste condiţii, nu poate face nicio declaraţie pe subiect.

Tomaşeschi anunţa zilele trecute că am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași şi pe numele lui Teofil Bălteanu, pentru fals și uz de fals. "În opinia mea, Iulia Scântei ocupă ilegal poziția de senator. Ea nu a devenit membru al PNL, are o simplă cerere de adeziune. Îl acuz pe domnul Bălteanu că a falsificat o decizie a unui Birou Județean, din 21 octombrie 2016, care nu a fost discutată în ședință și care a fost folosită la Biroul Electoral Județean o dată cu depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare de anul trecut", a explicat Tomașeschi.

content-image

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.