Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harta candidaților la Primării în 2016: Marile confruntări PSD-PNL

harta

O schimbare ampla de garda se pregateste in politica nationala. Majoritatea resedintelor de judet vor fi conduse incepand cu 2016 de alti primari decat cei care au fost alesi la precedentele alegeri locale. STIRIPESURSE.RO va prezinta situatia la nivel national a candidatilor la functia de Primar in municipii resedinta de judet. O mare parte din primarii au fost decapitate de justitie. Mai exista situatii izolate in care primarii in functie ar putea ceda functia catre un alt coleg de partid. In putine situatii candidaturile sunt batute in cuie. Pe de-o parte, partidele nu vor sa-si dezvaluie candidatii din motive tactice, acestia putand  deveni prea devreme tinte ale atacurilor. Pe de alta parte, in numeroase organizatii judetene exista o competitie interna care inca nu s-a transat.

Alba Iulia (Alba). Prima sansa o are primarul PNL Mircea Hava. Acesta nu si-a anuntat oficial intentia de a candida pentru un nou mandat, dar a subliniat ca nici nu vor exista surprize, lasand sa se inteleaga ca totusi el va intra in cursa. Mircea Hava a mai declarat in presa locala ca PSD nu are oameni pentru o candidatura la primaria Alba Iulia. Insa presedintele organizatiei PSD Alba, deputatul Ioan Darzu sustine ca social-democratii au chiar 7 variante de candidati pentru primarie, unul dintre acestia fiind deputatul Catalin Potor (fost liberal, trecut in tabara PSD in 2014), contracandidatul lui Hava din 2012, informeaza adevarul.ro.

Arad (Arad). Se pare ca primaria va fi pastrata de actualul primar liberal Gheorghe Falca. A fost anuntata deja intentia acestuia de a candida. In acelasi timp in plan local circula zvonuri ca Falca si-a pregatit niste inlocuitori in cazul in care nu va candida sau daca ajunge ministru, dar exista si o tentative de impunere a unui candidat la Primarie din partea sefului CJ Nicolae Iotcu. Din partea PSD ar putea candida seful PSD judetean, Dorel Căprar, sau deputatul Flaviu Maduta, liderul PSD al organizatiei municipale.

Pitesti (Arges). Aici situatia nu este la fel de simpla ca in orasele unde primarul in functie este favorit pentru castigarea unui nou mandat. Primarul suspendat Tudor Pendiuc (PSD) se afla in arest pentru fapte de coruptie, insa Argesul fiind un fief PSD candidatul social-democrat ramane favorit in cursa. Acesta ar putea fi viceprimarul care ii tine in acest moment locul lui Pendiuc, Cornel Ionică. Presa locala nu exclude nici candidatura prefectului Mihai Oprescu, a consilierului local Cristian Gentea sau a inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu. PNL pregateste un candidat care sa nu fi fost in prima linie a politicii, poate chiar o persoana neimplicata in politica pana acum, dar cu experienta administrativa. Desi liderii PNL evita sa avanseze nume, presa locala vehiculeaza deja catea optiuni de candidat liberal: consilierii judeţeni Narcis Sofianu şi Marius Postelnicescu, consilierul local Mihail Tudor; dar si fostul rector Ionel Didea.

Bacau (Bacau). Situatia in Bacau este complicata atat pentru liberali cat si pentru social-democrati, tot din cauza DNA-ului. Romeo Stavarache, primarul in functie, ar avea prima sansa la primaria orasului, chiar si in conditiile unei candidaturi independente. Insa dupa cateva luni bune petrecute in arest si dupa o serie de noi audieri la DNA, liberalii ar putea sa refuze sa mai mearga pe mana lui Stavarache. In aceste conditii ar putea opta pentru senatorul PNL Dragos Luchian. PSD este intr-o situatie ingrata pentru ca indiferent de candidat, liberalii au prima sansa in Bacau, tocmai de aceea social-democratii vin cu o figura relativ noua - deputatul Cosmin Necula, presedintele organizatiei municipale PSD Bacau.

Oradea (Bihor). Primarul PNL Ilie Bolojan nu si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat, insa este evident ca el ar fi favorit in cursa pentru primarie. Liberalii nu exclud insa ca Bolojan sa fie pus alaturi de alte nume intr-un sondaj pentru a alege cea mai buna varianta de candidat pentru Oradea. La PSD lucrurile sunt complicate. Presedintele PSD Oradea, fostul viceprimar Ovidiu Muresan a parasit partidul si si-a exprimat intentia de a candida independent in cazul in care social-democratii o vor propune drept candidat pe consiliera Adelina Coste (ex-PDL). Aceasta insa nu si-a exprimat intentia clara de a candida nici macar la o functie in conducerea filialei municipale, la sefia careia s-a inscris in cursa presedintele interimar Liviu Sabau Popa. Abia la sfarsitul acestei luni, dupa alegerile interne din PSD Oradea se vor putea stii mai multe si despre candidatura la primarie.

Bistrita (Bistrita-Nasaud). Ca si in alte orase, primarul in functie Ovidiu Cretu (PSD) ar avea prima sansa la primaria din Bistrita, chiar daca presa locala sustine ca in ultimul sau mandat a avut probleme de imagina din cauza unor proiecte esuate. In acest context PNL se pregateste sa vina cu o oferta capabila sa il invinga pe Cretu. Astfel in cursa interna s-au inscris deja 8 candidati, 3 din vechiul PDL si 5 din vechiul PNL. Dintre acestia doar senatorul Dorin Dobra si-a anuntat oficial intrarea in competitia interna.

Botosani (Botosani). Primarul PSD Ovidiu Portariuc a fost confirmat de partid in calitate de candidat pentru un nou mandat de primar al orasului Botosani. Chiar daca acesta ar avea prima sansa, ar putea fi o competitie stransa in Botosani pentru ca PNL arunca in cursa un fost primar al orasului, co-presedintele PNL Catalin Flutur. O surpriza ar putea aparea in tabara liberala daca competitia interna va fi castigata de Viorel Coman, membru in Biroul Executiv al PNL Botosani.

Brasov (Brasov). Primaria Brasov nu ar fi trebuit sa dea emotii liberalilor, favorit in cursa fiind actualul edil, George Scripcaru. Insa recenta sa punere sub acuzare si sub control judiciar de catre DNA le creaza probleme celor din PNL care au anuntat deja ca trebuie sa reia cautarile de la zero pentru un candidat la primarie in locul lui Scripcaru. Cu toate acestea Brasovul ramane un fief PNL in care acestia vor avea prima sansa. Daca liberalii inca bajbaie, PSD si-a anuntat deja candidatul pentru primaria Brasov - Razvan Popa, fost viceprimar (2012-2014), in prezent consilier local si presedinte executiv al PSD Brasov.

Braila (Braila). La Braila jocurile par sa fie facute pentru PSD, in ciuda problemelor pe care le au la nivel de judet din cauza baronului Bunea Stancu, condamnat intr-un dosar de coruptie si urmarit penal intr-un altul. Primarul PSD Aurel Simionescu are in continuare toate sansele sa castige un nou mandat. PNL nu si-a anuntat inca variantele de candidati pentru primaria Braila, nici macar numele celor care vor fi introdusi in sondaj.

Buzau (Buzau). Primaria Buzau va ridica probleme atat celor din PNL, cat si celor din PSD. Primarul actual, Constantin Boscodeala a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare si nu va mai putea candida. Deputatul PSD Adrian Mocanu, sustinut de tatal sau senator, Victor Mocanu, ar putea sa fie o varianta pentru primaria Buzau si pentru sefia filialei PSD, insa sunt si voci social-democrate care l-ar prefera pe deputatul Marcel Ciolacu pentru aceste functii. Si in PNL lucrurile sunt neclare. Filiala liberala a fost afectata de acuzatiile privind o finantare ilegala a campaniei electorale din 2008. Liderul de la acea vreme a filialei, George Scutaru este urmarit penal in acest dosar DNA, alaturi de un al lider PNL - Dan Motreanu. Astfel si candidatul PNL pentru primaria Buzau va fi ales printr-o competitie interna. Oficial, inscris in aceasta cursa este consilierul local PNL Ciprian Ene.

Resita (Caraș-Severin). Primarul in functie, Mihai Stepanescu pare sa aiba prima sansa in castigarea unui nou mandat pentru PSD la primaria din Resita. Organizatia judeteana a PNL anunta sus si tare ca liberalii se vor lupta serios pentru Resita, insa pana in acest moment nu au anuntat si cu cine vor face acest lucru. Pana la fuziunea cu PDL, favorit in tabara liberala era presedintele PNL Resita, Jaro Marsalic.

Calarasi (Calarasi). Lupta pentru primaria Calarasi ar putea sa lase in offside atat PNL-ul, cat si PSD-ul. Primarul in functie, Daniel Dragulin a trecut din barca PNL, in tabara generalului Oprea (UNPR). Aceasta situatie i-a lasat atat pe liberali, cat si pe social-democrati nevoiti sa isi caute candidat. PNL va face un sondaj, atat pentru candidatura la primarie, cat si pentru desemnarea celui care va deschide lista la alegerile pentru Consiliul Judetean. In competitia interna vor intra: Raducu Filipescu (sef PNL si presedinte CJ), Viorel Ivanciu (consilier local), Marian Dinulescu (vicepresedinte al CJ Calarasi), Vasile Iliuta (deputat). Posibili candidaţi la Primăria Călăraşi din partea PSD (in cazul in care nu vor merge pe liste comune cu UNPR) ar fi Marius Dulce, actual viceprimar sau Nicolae Ţifrea (fost candidat în 2008).

Cluj-Napoca (Cluj) - Liberalii nu ar trebui sa aiba emotii in lupta pentru Cluj, atat orasul, cat si judetul fiind un fief al PNL. Candidatul pentru primaria Cluj ramane inca un mister. Emil Boc nu si-a anuntat inca intentia de a candidat, Teodor Atanasiu a dat de inteles chiar ca ar fi promis ca nu o va face si ca liberalii isi cauta candidat. Acesta ar putea fi chiar senatorul Alin Tise, potrivit unor zvonuri din presa. In tabara PSD pare sa fie liniste la Cluj. Oficial nu au fost date nume de posibili candidati, insa sefa organizatiei Cluj-Napoca, Aurelia Cristea si-a anuntat inca din 2014 intentia de a candida, dupa ce a castigat conducerea filialei.

Constanta (Constanta). Primaria Constanta parea o lupta cu final anuntat - Radu Mazare ar fi castigat fara probleme un nou mandat pentru PSD. Insa problemele acestuia cu DNA si retragerea sa atat de la primarie, cat si din partid au lasat PSD-ul in offside. Desi nu si-a asumat inca oficial candidatura, se pare ca in cursa pentru primarie va intra proaspatul ales presedinte al organizatiei municipale Constanta, Decebal Fagadau. PNL-ul nu vrea sa rateze sansa oferita de iesirea din scena a lui Mazare si se pregateste sa vina cu un nume greu in lupta pentru primarie - europarlamentarul Ramona Manescu. In competitia interna a PNL a intrat insa si senatorul Gigi Chiru.

Sfântu Gheorghe (Covasna).  Alegerile locale din Covasna nu vor crea emotii nimanui. Judetul este traditional un fief al UDMR, iar primaria Sfantu Gheorghe va fi cel mai probabil adjudecata de actualul primar Antal Arpad care la ultimele alegeri a castigat-o cu 80% din voturi.

Targoviste (Dambovita) - DNA-ul pare sa fi complicat alegerile si in cazul primariei Targoviste. Primarul Gabriel Boriga a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, el a pierdut functia de primar si sutinerea PNL pentru o noua candidatura, insa nu este exclus sa intre in cursa ca independent si sa complice competitia. PSD stie deja pe cine va arunca in lupta pentru Targoviste - Cristian Stan, primarul interimar al orasului. PNL are mai multe variante pe care le va testa intr-un sondaj de opinie. Printre acestea se numara: vicepreşedintele Comitetului Judeţean Executiv al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu, consilierul judeţean PNL, Gabriel Grozavu (candidat si in 2012), consilierul local, fost viceprimar, Ciprian Prisăcaru. De asemenea arhitectul Dumitru Barbu si-a anuntat intentia de a candida din partea liberalilor, desi la alegerile anterioare a intrat in cursa ca independent.

Craiova (Dolj). La Craiova lucrurile par simple pentru PSD. Actualul primar Lia Olguta Vasilescu are toate sansele sa castige un al doilea mandat fara prea mari eforturi. PNL in schimb incearca din rasputeri sa vina cu un candidat care sa reuseasca macar sa o puna in dificultate pe Olguta Vasilescu. Numele vehiculate in tabara liberala sunt: consilierii locali Pavel Badea şi Dan Cherciu, deputatul si purtatorul de cuvant PNL Ionuţ Stroe, senatorul Mărinică Dincă, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Galati (Galati). Liberalii au suferit o mare pierdere in Galati din cauza ordonantei migratiei. Primarul Marius Stan a trecut in tabara UNPR si are prima sansa sa castige un nou mnadat, mai ales in conditiile in care va fi sprijinit de o alianta PSD-UNPR. Daca UNPR hotaraste sa mearga singur in alegeri, atunci cursa pentru primarie se complica pentru PSD, dar da o sansa PNL-ului. In competitia interna a liberalilor este cotat cu prima sansa Nicuşor Ciumacenco, fost viceprimar. In sondajul PNL vor fi testate si alte nume, printre care: Violeta Nanu, fosta directoare a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Marcel Gurzu, consilier juridic în cadrul serviciului juridic de legalitate din cadrul Primăriei municipiului Galaţi şi Ion Ştefan, consilier judeţean.

Giurgiu (Giurgiu). PSD a inregistrat deja un mare castig in Giurgiu, reusind sa il atraga in tabara sa pe primarul independent Nicolae Barbu. Astfel PSD a scapat de grija cautarii unui candidat si are prima sansa sa castige primaria din nou. PNL insa nu are inca un candidat pentru primarie si nici sansele de a castiga nu sunt foarte mari, Giurgiu fiind un fief PSD. inscris in PSD. Poate tocmai de aceea circula zvonul ca PNL va opta pentru un candidat social-democrat, in persoana deputatului Florian Nicolae, care ar urma sa se inscrie in PNL tocmai din dorinta intrarii in cursa pentru primaria Giurgiu.

Targu Jiu (Gorj) - Si aici DNA complica lupta electorala. Primarul PSD Florin Carciumaru a fost vizat de perchezitii in luna mai a acestui an. Astfel, desi ar avea prima sansa pentru un nou mandat la Targu Jiu, el ar putea sa nu mai fie o optiune pentru PSD, din cauza problemelor din Justitie. Varianta de rezerva a social-democratilor pare sa fie viceprimarul Aurel Popescu. Nici PNL nu stie inca exact pe cine va arunca in cursa pentru primarie, insa se pare ca in sondajul liberalilor vor fi testati liderii filialei Târgu-Jiu Eduard Berca şi Marcel Romanescu.

Miercurea Ciuc (Harghita). Fief traditional UDMR, niciun partid romanesc nu are sanse sa castige primaria. Edilul din ultimii 11 ani, Raduly Robert, a demisionat recent, fiind trimis in judecata de DNA, la fel si viceprimarul, astfel incat UDMR va trebui sa gaseasca un nume proaspat pentru resedinta de judet.

Deva (Hunedoara). Candidatul in functie, Petru Marginean, a trecut de la PC la PNL. PSD ar putea merge cu deputatul Mircia Muntean, fost primar al Devei, sau actualul viceprimar Dan Bobouţanu. O varianta incendiara vehiculata pe surse este ca primarul in functie sa candideze din partea PSD, ceea ce ar reduce semnificativ sansele PNL sa castige municipiul.

Slobozia (Ialomița). Primarul Alexandru Stoica (PSD), a fost trimis în judecată pentru fals și instigare la fals. In acest fief PSD ar putea candida senatorul Marian Pavel sau viceprimarul Gabriel Musat. PNL ii are in vedere pe Cezar Zamfir, fost viceprimar, Gigi Manea, lider local al fostului PDL, Gabriel Ionita, fost director scolar.

Iași (Iasi). Primarul suspendat Gheorghe Nichita (PSD) nu a anuntat partidul sa-si caute alt candidat dar nici nu e sigur pe o candidatura in contextul acuzatiilor pe care i le aduc procurorii anticoruptie. Primarul interimar Mihai Chirica este una din variantele de rezerva pentru PSD. In tabara PNL, Cristian Adomnitei, care se incalzea pentru Primarie, a fost si el lovit de DNA si i-a anuntat pe liberali sa caute candidati, insa PSD-istii nu baga mana in foc ca acesta nu va candida, in functie de evolutia din ancheta. Alte nume nu s-au cristalizat pana in prezent. O varianta PNL este liderul municipal Marius Sorin Danga, iar o alta este senatorul Dumitru Oprea. Cel din urma a mai candidat in 2008 si s-a retras in 2012, insa doreste sa intre din nou in cursa.

Baia Mare (Maramureș). Primarul Catalin Chereches (UNPR) va candida pentru un nou mandat. Liberalii vor sa-l trimita in cursa pe deputatul Mircea Dolha.

Drobeta-Turnu Severin (Mehedinti). Primarul Constantin Gherghe (UNPR) are prima sansa intr-un fief rosu, asta daca nu se va concretiza una din actualele discutii, anume sa ii cedeze candidatura lui Marius Screciu, liderul PSD municipal. In PNL se vehiculeaza numele lui Daniel Cîrjan, preşedintele organizatiei municipale a liberalilor.

Târgu Mureș (Mures). Primarul Dorin Florea (PNL) este urmarit penal de DNA si situatia sa este incerta. O varianta de rezerva este viceprimarul Claudiu Maior, apropiat al lui Florea. În PSD poate fi trimis in cursa liderul PSD Targu-Mures, Horea Soporan. In actualul context un candidat UDMR are sanse sporite sa fie ales.

Piatra Neamț (Neamț). Primar interimar e Dragos Chitic (PNL) si el ar putea candida mai departe. PNL ar putea sa mai mearga pe mana deputatului Radu Surugiu. Din zona UNPR  ar putea intra in cursa deputatul Constantin Iacoban, iar din partea PSD – deputatii Liviu Harbuz si Vlad Marcoci si seful municipal PSD Aurelia Simionică.

Slatina (Olt). Edilul interimar Emil Popa (PSD) nu intra in calculele mari pentru 2016. PSD ar putea merge cu deputatul Emil Mot sau cu Andrei Iordache, managerul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina si mai sunt in calcule unii apropiati ai lui Darius Valcov. In PNL nu exista momentan un nume care sa se bucure de o sustinere mai larga in organizatie, candidatul avand slabe sanse sa castige intr-un judet dominat autoritar de PSD. Liberalii ii au in vizor pe copresedintii locali Sorin Bratoi si Marian Caruntu dar si Gabriel Buliteanu, fost lider TNL Olt.

Ploiești (Prahova). Primarul interimar Iulian Teodorescu (PLR) vrea sa candideze in 2016.  La PNL intra in calcule senatorul Andrei Volosevici, vicepreşedintele PNL Prahova Ion-Marius Fenichiu si medicul Dan Oprea. PSD-ul il pregateste pe deputatul Ion Eparu.

Satu Mare (Satu Mare). Edilul in functie, Dorel Coica (PSD), mai vrea un mandat. La PNL se incalzesc consilierul local Cosmin Rațiu și consilierul județean Adrian Cozma.

Zalău (Sălaj). Primarul Radu Capalnasiu (PNL) spune ca ia in calcul sa nu mai candideze pentru un nou mandat, insa ramane in continuare prima optiune a liberalilor. In tabara PSD o varianta este candidatura sefului municipal, senatorul Gheorghe Pop.

Sibiu (Sibiu). Candidatura primarului interimar Astrid Fodor (FDGR) nu este batuta in cuie. O varianta PNL este viceprimarul Virgil Popa. La PSD se incalzeste un tanar avocat Horatiu Marin, seful organizatiei municipale de tineret.

Suceava (Suceava). Primarul Ion Lungu (PDL) nu merge mai departe asa ca la PNL vrea sa candideze deputatul Ion Balan. PSD il avea ca varianta forte pe prefectul Florin Sinescu, dar acesta are probleme cu DNA. Alte variante vehiculate sunt viceprimarul Gavril Varvara, medicul Tiberius Bradatan si adjunctul ISU Suceava, Dan Hoffman.

Alexandria (Teleorman). Actualul edil Victor Dragusin (PSD) mai vrea un mandat. La PNL se incalzeste consilierul local Florin Titirişcă.

Timișoara (Timiș). Primarul Nicolae Robu (PNL) va candida din nou. PSD ii are ca variante pe deputatul Florin Birsasteanu si pe liderul municipal Sebastian Raducanu.

Tulcea (Tulcea). Primarul Constantin Hogea (PDL) este anchetat de DNA. De la PSD ar putea sa candideze Valcu Stoian, seful municipal PSD, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Lucian Simion sau un lider sindical Doru Schiopu. PNL ar putea merge cu senatorul Octavian Motoc.

Vaslui (Vaslui). Primarul Vasile Pavăl (PSD) va candida pentru un nou mandat. In tabara liberala exista multe tensiuni si Corneliu Bichinet isi face campanie intensa pentru candidatura. In acest judet rosu, cursa este cu final asteptat.

Râmnicu Vâlcea (Vâlcea). Primarul interimar este liberalul Eduard Varlan. PSD are varianta lui Gigi Matei, lider municipal PSD, in timp ce PNL ar putea merge pe mana lui Romeo Radulescu, deputat independent, ex-PDL.

Focșani (Vrancea). Primarul in functie, Decebal Bacinschi (PSD), i-ar putea face loc sefului de CJ, Marian Oprisan. O alta varianta este candidatura din partea PSD a consilierului locale Catalin Vrabie, mana dreapta a lui Oprisan in Consiliul Local. In tabara PNL, una dintre variante este sustinerea unui independent, Cristi Irimia, jurist, fost candidat in 2012.

BUCURESTI:

Primăria Generală

- PSD va merge încă o tură pe mâna actualului primar general Sorin Oprescu.

- PNL îl va lansa pe europarlamentarul Cristian Buşoi, co-preşedinte PNL Sector 1.

Sectorul 1

- Singurul care îşi poate asuma candidatura pentru PSD este deputatul Dan Tudorache.

- PNL are probleme cu ancheta DNA asupra primarului Andrei Chiliman. Dacă actualul primar nu va mai candida, atunci liberalii o vor arunca în luptă pe deputata Diana Tuşa, co-președinte PNL Sector 1.

Sectorul 2

- Potrivit alianţei pe care o au cu UNPR, social-democraţii îl vor susţine pe actualul primar, Neculai Onţanu.

- PNL va merge cel mai probabil pe mâna deputatului Dan Cristian Popescu, care şi-a încercat norocul şi în 2012.

Sectorul 3

- PSD va merge mai departe, încă un mandat, cu Robert Negoiţă.

- Liberalii nu prea au o soluţie clară, dar deputatul Florin Alexe şi-ar putea asuma o candidatură cu oarece şanse la Primăria sectorul 3.

Sectorul 4

- PSD îl va propulsa pe Nicolae Bănicioiu - dacă nu vor reuşi să-l atragă de partea lor pe Piedone.

- PNL ar putea merge pe mâna lui Romeo Raicu - dacă nu vor reuşi să îl aducă între rândurile lor pe… acelaşi Cristian Piedone!

Sectorul 5

- PSD îl va promova pe deputatul Cristian Rizea, preşedintele PSD Sector 5.

- PNL merge la bătălie cu deputatul Ovidiu Raeţchi.

Sectorul 6

- PSD mai mult ca sigur va merge pe mâna senatorului Gabriel Mutu, preşedinte al PSD Sector 6.

- PNL va încerca de această dată cu deputatul Răzvan Mironescu, mâna dreaptă a actualului primar, Rareş Mănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.