Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hemoragie puternică din Partidul Comuniștilor spre socialiști în Moldova

pcrm

Peste 500 de membri ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au anunţat că părăsesc formaţiunea şi se alătură socialiştilor conduşi de Igor Dodon, care în opinia lor reprezintă singura forţă influentă de stânga ce ''poate salva Moldova de unionişti'' şi poate scăpa statul de corupţie. 

Potrivit unei declaraţii comune, preluată de Unimedia, este vorba despre membri comunişti din municipiul Chişinău şi din nouă raioane ale Republicii Moldova, care consideră că formaţiunea din care au făcut parte nu mai este capabilă să-şi respecte promisiunile făcute în faţa electoratului. 

''Conducerea Partidului Comuniştilor, în frunte cu Vladimir Voronin, nu a făcut faţă aşteptărilor noastre. Politica distructivă a conducerii partidului, demarată în 2014, a condus la fisurarea rândurilor membrilor partidului şi la predarea acestuia 'în arendă' oligarhului Vladimir Plahotniuc (un controversat om de afaceri - n.red). În organele de conducere ale Partidului Comuniştilor, pe primele poziţii au ajuns persoane lipsite de scrupule şi principii care au trădat partidul'', se arată în declaraţia foştilor comunişti. 

Aceştia apreciază că Partidul Comuniştilor nu mai astăzi este un partid de opoziţie şi că ''numai Partidul Socialiştilor poate consolida opoziţia de stânga, poate salva Republica Moldova de unionişti, poate revigora economia, poate elibera statul de demnitarii corupţi şi poate să-i pedepsească pe toţi cei implicaţi în furtul miliardului'' de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova. 

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a salutat decizia celor peste 500 de comunişti, considerând că din PCRM au rămas numai denumirea şi liderul său, întrucât această formaţiune a renunţat la lupta împotriva oligarhiei şi a trădat promisiunile electorale. 

De amintit că 14 deputaţi comunişti au părăsit în luna decembrie a anului trecut partidul condus de Vladimir Voronin şi au format platforma social-democratică 'Pentru Moldova', formaţiunea comunistă rămânând cu şapte mandate în parlamentul de la Chişinău din cele 21 câştigate în urma alegerilor legislative de la 30 noiembrie 2014. Cei 14 foşti parlamentari comunişti fac parte în prezent, alături de democraţi, liberali şi un grup de deputaţi liberal-democraţi, din majoritatea parlamentară care a învestit la 20 ianuarie actualul guvern de la Chişinău condus de premierul Pavel Filip.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.