Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hepatita C: 75 % dintre cei infectaţi nu ştiu că se află în această situaţie (studiu)

hepatita

Trei sferturi (75%) dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C din întreaga lume nu ştiu că se află în această situaţie, aşa încât, chiar şi în ţările bogate, sunt trataţi doar 3-5 % dintre cei afectaţi de această boală, care provoacă anual aproximativ jumătate de milion de decese, relevă un studiu prezentat în cadrul Congresului Internaţional al Ficatului, care se încheie duminică la Viena. 

Cercetarea, realizată la Deusto Business School din Spania, poartă numele de 'Hepatita C: Marea fotografie', arată că, în fiecare an, apar aproximativ 4 milioane de noi cazuri de îmbolnăvire şi estimează că numărul total de persone infectate cu virusul hepatitei C pe glob este cuprins între 130 şi 170 de milioane. 

Specialiştii au atras atenţia asupra proporţiei extrem de mici a celor trataţi contra bolii şi au insistat în legătură cu necesitatea controlului, depistării precoce şi prevenţiei. 

Totodată, autorii studiului au reliefat importanţa 'unei bune intervenţii' în tratarea bolii, având în vedere că unele medicamente recent apărute pe piaţă au o eficienţă de peste 90%. 

'Am făcut un fel de fotografie a ceea ce se întâmplă în lume întrucât ţările ar trebui să înceapă să elaboreze planuri naţionale mai ambiţioase decât cele din prezent', a declarat directorul Deusto Business School, Rafael Bengoa, menţionând că în Europa doar cinci state au planuri de acest gen. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.